2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Mendilci çocuğun annesine ceza

ADANA’da 8 çocuk annesi 34 yaşındaki Seniha Bağatur’a, 10 yaşındaki oğlu Mensur Bağatur’u sokakta çalıştırdığı için 600 YTL para cezası verildi. Yoksul anne, “bu parayı ödeyemem, hapis yatarım” dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 22 Temmuz 2007’de ve 7 Eylül 2007’de ilköğretim okulu 2’inci sınıf öğrencisi Mensur Bağatur’u kırmızı ışıkta duran araçların sürücülerine ıslak mendil ve kağıt mendil satarken yakaladı.

Polis, işlemlerin ardından Bağatur’u Savcılık kararıyla ailesine teslim ederken, annesi Seniha Bağatur hakkında Adana 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. TCK’nin 232’nci maddesine göre, ‘Kötü muamele’ suçundan bir ay hapis cezasına çarptırılan anne Bağatur’un cezası, günlüğü 20 YTL’den 600 YTL para cezasına çevrildi.

Yargıtay’ın onaması durumunda cezası kesinleşecek olan Seniha Boğatur, eşinin çalışamayacak durumda hasta olduğunu belirterek, “Çocukları okutabilmek, evin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için başka çarem yoktu. Cezayı ödeyecek durumum yok. Çocuklarım için gerekirse hapis yatarım” diye konuştu.

ÇOCUKLAR YİNE KAVŞAKLARDA

Mahkemenin cezasına karşın Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde oturan Bağatur Ailesi’nin çocukları Mensur, 12 yaşındaki Ferhat, 13 yaşındaki Gülbahar ve 6 yaşındaki Ömer, evlerinden kilometrelerce uzaklığa gidip, kavşaklarda kırmızı ışıkta duran araçların sürücülerine ıslak- kağıt mendil, sakız satarak para kazanmaya devam ediyor.

Sürücülerin bazıları alışveriş yaparken, kimileri ise tepki gösteriyor. Adana Baro Başkanı İbrahim Gazioğlu, Baro olarak çocuk haklarının tanınması, hak ihlallerinin önlenmesi, çocukların haklarından yararlanmaları ve haklarını fiilen kullanmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, “Çocuklar sokakta değil, okulda, evde ders çalışmalıdır. Çocuk işçiliğini ortadan kaldırmak için toplumsal bir seferberlik ile tüm bireylerin farkındalığını artırmak gerekmektedir. Çocuk işçiliğiyle mücadeleyle, yavrularımız daha sorumlu, üretken üyeler haline getirilecektir” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 18:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?