29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

MENSA fabrikasını kurtarma çabaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ekonomik kriz sebebiyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Mensa Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasını kurtaracaklarını söyledi.


Adana'da kurulu bulunan ve ekonomik kriz sebebiyle sıkıntıları günler yaşayan Mensa işçileri, DİSK Mensa Şube Başkanı Necdet Kuzu ile birlikte fabrikayı ayakta tutmaya çalışan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı ziyaret etti.


Ziyaret sırasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dergin Mir Mehmet Fırat, Mensa fabrikası sorununun en kısa sürede çözüleceğini söyledi. Konuyu Başbakan Erdoğan'a ilettiğini ve ilgili yerlere talimat verildiğini hatırlatan Fırat, "Konunun çözüme kavuşması için görüşmeler sürüyor. Yüzde 80 halloldu diyebiliriz" dedi.

 
Yapılan kamuoyu araştırmalarında işsizlik sorununun başta çıktığına değinen Fırat, "Bu çok önemli bir konu. Adana'da Çukobirlik faciası yaşandı. Aynı facianın yaşanmaması ve Mensa fabrikasını kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü Mensa ihracat yapan önemli kuruluşlarımızdan biri. Yalnız biraz süre gerek. 15-20 gün içerisinde sorun çözülecektir" diye konuştu.


Türkiye'de sendikacılık anlayışının değiştiğini, bunun Mensa fabrikası olayında ortaya net olarak çıktığını ifade eden Fırat, "Eskiden sendikacı zam için dayatırdı. Şimdi ise işveren ve sendika temsilcileri fabrikanın kapanmaması için birlikte mücadele veriyor. Bu hareketiniz Türkiye'ye örnek olacaktır" şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, kendilerine güvenen işçilere teşekkür ederek, "Türkiye nereden nereye geldi. Ekonomik kriz nedeniyle Mensa'da çalışan 2 bin 500 işçinin bin 500'ünün işine son verildi. Diğer işçilerin işten çıkartılmaması için işverenle işçi kenetlenmiş. Türkiye çok mesafe kat etmiş. Bu çok güzel bir tablo. Sorunun en kısa sürede çözümleneceğine inanıyorum" dedi.


DİSK Mensa Şube Başkanı Necdet Kuzu da, fabrika bacasının yeniden tütmesi için çaba harcayan başta Başbakan Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ettiğini söyledi. Kuzu, "14 aydır sıkıntı çekiyoruz. İşçi sayımız giderek azalıyor. Yardımlarınız sayesinde inşallah bacamız yeniden tütecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 14:40:44
Güncelleme :9 Temmuz 2007 Pazartesi 14:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?