4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Merdan: 'Borç ödenmiyor, kesiyoruz'

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Bayram Merdan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın su borçlarını ödememekte ısrar etmesi üzerine, son çare olarak okulların suyunu kesmekte bulduklarını söyledi.

Merdan, yaptığı açıklamada, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin elektrik, doğalgaz, su ve telefon faturalarının bütçe tertiplerinden ödemeleri gerektiğine ilişkin Maliye Bakanlığı’nın genelgesi olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın ASKİ’ye olan su borcunu ödemediğini belirterek, “Daha önce defalarca uyarmamıza rağmen Milli Eğitim Bakanlığı okulların su borcunu ödememekte ısrar ediyor. Biz de kesmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuya duyarsız kalması sonucu, okul yöneticilerinin de su kullanımında dikkatsiz davrandığının tespit edildiğini anlatan ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan, şunları söyledi:

“Okullar sanki “su bedava” imiş gibi, suyu hor kullanıyor. Bahçe sulanan hortumlar delik. Musluklar bozuk ve bakımsız. Sifonlardan su sızıyor. Kısacası okullar su konusunda çok israfçı davranıyor. Başka bir acı gerçekte, devlet ihalelerinde ne yazık ki, su tesisatı döşenirken en kalitesiz malzeme kullanılıyor. Bu da israfın büyümesine neden oluyor.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 18:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?