29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Merkez Park'a Altın Koza Heykeli

14. Altın Koza Film Festivali kapsamında Merkez Park'a Altın Koza Heykeli dikildi.

Merkez Park Amfi Tiyatrosu'nun önüne konulan Altın Koza Ödülü'nün 2.5 metre boyutunda büyütülmüş heykelini, Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve sanatçılar hep birlikte açtı. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim görevlileri Anar Eyni ve Mutluhan Taş tarafından yapılan heykel görünüşüyle büyük beğeni topladı. Elinde pamuk kozasını yukarı kaldıran bir kadın figürü olan Altın Koza Ödülü'nün büyütülmüş heykeli, polyesterden yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan heykel, 17 bin 200 YTL'ye mal odu.

Heykel açılışı sonrasında Altın Koza Film Festivali kapsamında bugüne kadar onur ödülü almış sanatçıların ismini taşıyan sembolik yıldızlar anı kütüğüne çakıldı. Anı kütüğüne Bilal İnci yerine kızı Elif İnci ile torunu Ayçin İnci, Münir Özkul yerine kızı Güner Özkul, Erden Kıral, Halit Kıvanç, İrfan Atasoy, Yılmaz Köksal kendi yıldızlarını, törene katılan diğer sanatçılar da Aliye Rona, Atıf Yılmaz, Bülent Kayabaş, Ekrem Bora, Erol Taş, Etem Çalışkan, Ethem Aydın, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Kadir Savun, Prof. Dr. Sami Şekeroğlu, Safa Önal, Silma Güneri, Sevda Ferdağ, Şener Şen'in yıldızlarını kütüğe çaktı. Vali Atış, törenden sonra parktan ayrılırken, sanatçılar ve Başkan Durak ile birlikte Yelken Kürek Kulübü'nde çay içti. Durak ve sanatçılar, daha sonra gezi treniyle Merkez Park'ı turladı.

Festival kapsamında işitme engelliler ve aileleri için "Sarı Köpeğin Yuvası" filmi gösterime girdi. Gösterime katılan Vali Atış'a bazı veliler, işitme engelliler için özel lise yapılması talebinde bulundu. Vali Atış, velilere böyle bir projelerinin bulunduğunu belirterek, "Başkan Durak ile birlikte böyle bir çalışmanın ön hazırlıklarını yapmıştık. İlerleyen dönemlerde lise işitme engelli gençlerimizin hizmetine girecek" dedi.
Aynı saatlerde sanatçı Kadir İnanır da, Altın Koza Film Festivali ödül törenine katılmak için Adana'ya geldi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 16:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seren IP: 88.254.147.xxx Tarih : 10.06.2007 13:25:47
Bu Heykel çok güzel olmuş ama bence daha büyük ve bir bulvardaki göbeğe yerleştirseler daha güzel olurdu !!!