4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Mersin'e havalanı lüks ve israftır'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, havaalanı ile ilgili yapılan resmi açıklamaların, kelime oyunlarıyla süslenerek Adanalılar'ı tuzağa düşürüp, haklı tepkilerini susturmak amaçlı olduğunu iddia etti.

Ulaştırma Bakanlığı'nın "Adana Havaalanı Mersin'e gitmiyor" diye yaptığı açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını ileri süren Durak, "Allah aşkına havaalanı Mersin'e taşınır mı? Burada kelime oyunu yapılarak gerçekler gizleniyor" dedi.

Durak, yazılı açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:  "Adana Havaalanı, Türkiye'de ilk havaalanı olup, tarihinde bir gün dahi kapanmamıştır. Böyle bir havaalanının 20-30 kilometre ilerisine başka bir havaalanı yapmak Türkiye için lüks, israf ve günahtır. Ayrıca, dünyanın hiçbir yerinde 20-30 kilometre arayla 2 havaalanı yoktur. Bu tür projeler, fizibilite raporları ve uzmanların hazırladığı tasarımlar yapılmadan, siyasi şov olarak kullanılamaz. Biz burada bir yanlışlığa parmak basıyoruz. Bir inat, iddia ve siyaset uğruna yapılmak istenen yanlıştan dönülsün istiyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 22:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?