3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Merve'nin akülü sandalye sevinci

Adana'da babasının yaptığı sandalyeden bozma tekerlekli araçla sokağa çıkan doğuştan yürüme engelli 13 yaşındaki Merve Kurt, İstanbul'da fotoğrafçılık yapan bir kişinin kredi kartıyla alarak kendisine hediye ettiği akülü sandalye ile büyük sevinç yaşadı.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde müstakil bir evde yaşayan Abdulfettah (48) ve Fatma Kurt (38) çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Merve Kurt'un (13) doğuştan belden aşağısı tutmuyor. Mobilyacılar sitesinde işçi olarak çalışan çift, kızlarını ayağa kaldırmak için 13 yıldır mücadele ediyor.

Bir çocuğu Konya Selçuk Üniversitesi'nde, bir çocuğu da lisede okuyan baba Kurt, maddi imkansızlıklar yüzünden tedavisini yeterince yaptıramadığı kızının sokağa çıkmasını sağlayacak bir tekerlekli sandalye de alamayınca çareyi sandalye koltuğunun altına 4 tekerlek ilave ederek bir araç yapmakta buldu. Tekerleklerin üzerine sandalye oturağını yerleştiren baba, böylelikle kızının sokağa çıkmasını ve evde tek başına dolaşmasını sağladı.

Abdulfettah Kurt, kızının kafasından geçirdiği ameliyattan dolayı kendini taşımakta zorlandığını ve yaptığı araçla eline fazla yüklendiği için artık dışarı çıkamaz olduğunu belirterek, "Kızım doğuştan belindeki yara yüzünden ayağa kalkamadı. Kafası da sürekli büyüdüğü için çok zor yıllar geçirdi. Bu nedenle doğduğundan bu yana Merve ne sokağa çıkıp oynayabildi ne de eğitimini tamamlayabildi. Bende keresteciler sitesinde işçi olarak çalıştığımdan çocuğuma akülü sandalye alamadım. Ona kendi imkanlarımla dışarı çıkması için bir araç yaptım. Merve yıllarca onunla idare etti. Ama artık hem büyüdü hem de kafasından dolayı ameliyat olduğu için vücudunun hareket oranı azaldı. Artık aracın üzerinde kendini elleriyle itemez duruma geldi. Çocuğum dışarı çıkamayıp oynayamadığı için tek eğlencesi televizyon olmuştu" dedi.

Baba Kurt, kızının sokakta oynayan çocuklara pencereden bakarak her gün ağlamasının kendini yıktığını ifade ederek, "Kızım iki sokak ilerideki ablasına bile gidemiyordu. Bunun için her yere başvurdum ama bir türlü akülü araç alamadım. Sonunda sesimize kulak veren biri çıktı. İstanbul'da fotoğrafçılık yapan bir kişi kızıma akülü araç gönderdi. Allah ondan razı olsun. Kızım araç geldiğinden beri üzerinden inmiyor. Sokakta arkadaşlarıyla birlikte saatlerce oynadı. Annesiyle alışverişe bile gitti. Kızım şimdi çok mutlu. Onun mutlu olması beni çok mutlu ediyor. Cihan bey bize iki bayramı birden yaşattı" diye konuştu.

Merve ise, artık sokağa çıktığı için çok mutlu olduğunu, akülü aracın gelmesiyle birlikte annesiyle ablasına gezmeye gittiğini, sokakta arkadaşlarıyla oynadığını anlatarak, "Tek başıma sokağa çıkabildiğim için çok mutluyum. Akülü aracı gönderen Cihan ağabeyime çok teşekkür ediyorum. Akülü araç olmadan önce çok zor günler geçiriyordum. Ama artık o günler geride kaldı. Şimdi çok sevinçliyim" dedi.
Anne Fatma Kurt, Merve'nin akülü aracın üzerinden hiç inmek istemediğini, sürekli akülü araçla gezdiğini belirtti. Kendisi ve Merve için zor günlerin geride kaldığını dile getiren anne Kurt, aracı alan Cihan Yazıcıoğlu'na teşekkür etti.

25 yaşındaki Cihan Yazıcıoğlu ise İstanbul'da bir şirkette fotoğrafçı olarak çalıştığını, Merve'nın dramını televizyonda izleyince çok etkilendiğini belirterek, "Televizyonda Merve'nin akülü aracı olmadığı için okula gidemediğini, sokağa çıkamadığını gördüm. Bu beni çok etkiledi ve duygulandım. Bu nedenle Ankara'dan kredi kartıyla bin 750 YTL'ye akülü araç alarak, kargo ile Merve'ye gönderdim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 11:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?