3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Meslek Lisesinin temeli atıldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, yapımı Azerbaycan Petrol Şirketi SOCAR tarafından üstlenilen Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Modern Evler Mahallesi'nde bulunan ve 7 bin 500 metre karelik alanda temeli atılan 4 katlı okulda, 16 derslik ve laboratuarlar yer alacak. Törende konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Azerbaycan ve Türkiye’nin geçmişten gelen bir kardeşlik bağlarını olduğunu ifade ederek, Türkiye ve Azerbaycan Türk dünyasının kardeş iki ülkesi, aynı zamanda İslam dünyasının iki önemli üyesidir. Ekonomik ilişkilerin yanı sıra kültürel alandaki bu anlaşmalar ilişkilerimizi perçinleyecektir” dedi.

Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı da konuşmasında, özellikle serbest bölgedeki sanayileşmeyle birlikte oluşacak kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti.

Daha sonra dualar eşliğinde kurban kesilerek temel atmak için butona basıldı.
Törene, Azerbaycan’ın SOCAR Temsilcisi Lütfü Süpürgeci, SUMMA A.Ş Genel Koordinatörü S.Halit Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?