30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Meslektaşını vuran polis yargılanıyor

ADANA'da, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın katıldığı toplantıda çevre güvenliğini sağlamakla görevli ekipteki meslektaşı 31 yaşındaki Öner Yücesoy'u tabancayla şaka yaparken öldürdüğü iddia edilen polis memuru 28 yaşındaki Bestami Çetinkıran , olayı kaza gibi göstermeye çalışan 3 polis memuru da 5'er yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.


Serinevler Spor Salonu'nda 14 Ocak'ta DYP'ye katılım nedeniyle yapılan toplantıda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri çevre güvenliği için görevlendirildi. Salon dışında otobüsün içinde bekleyen polis memurlarından Öner Yücesoy, tabancasıyla tetik düşürüp şaka yaptığı sırada arkadaşlarından Bestami Çetinkıran tarafından öldürüldü. Soruşturma sonunda Çetinkıran tutuklanırken, olayı kaza gibi göstermeye çalıştıkları iddia edilen polis memurları 24 yaşındaki Davut Toksoy, 28 yaşındaki Mithat Şahan ve 21 yaşındaki Selçuk İlbak ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, ‘Bilinçli taksir ile adam öldürmek, suçluyu kayırma’ suçlarından dava açılan 1'i tutuklu 4 polis memuru yargılanmaya başladı. Hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istenen Çetinkıran, arkadaşını kazayla öldürdüğünü ve pişman olduğunu belirterek, olay anını şöyle anlattı:

“Öner tabancayla devamlı şaka yapan bir arkadaşımızdı. Devletin verdiği demirbaş silahlardan birini kaybetti, diğerini de çaldırdı. Kendisine yeni bir silah verilecekti. Bu konuyu Davut ile konuşuyorduk. Davut, ‘Öner, bizim kullandığımız Yavuz-16 kompakt silah verilirse bizim devremiz olacaksınız’ diye şaka yaptı. Öner de kendisine geçici olarak verilen silahı Davut'a doğru tetik düşürdü. Davut korktu, ‘Ben evli barklı bir insanım. Tetik düşüreceksen Selçuk üzerine tetik düşür’ dedi. Doldur boşalt yaptı. Bu sefer namluyu Selçuk'a yöneltirken namlu bana doğru geldi. Ben Öner'e ‘Yapma. Bir gün birimizi bu şekilde vuracaksın’ diyerek uyardım. Bana ‘Korkma, bir şey olmaz. Ben bunu her zaman yapıyorum. Siz korkaksınız. Siz yapamazsınız’ dedikten sonra silahın namlusundan tutup kabzası bana bakacak şekilde ‘Al sen yap’ dercesine silahı uzattı. Ben de o anlık gerginlikle silahı aldım. ‘Yapamazsın, siz tırsıyorsunuz’ deyince silahın boş olduğunu düşünüp şeytana uyarak tetik düşürdüm. Silah patladı. Ben silahın boş olduğunu sanıyordum. Olanlardan çok pişmanım. Öner benim yakın arkadaşımdı.”

5'er yıl hapis cezası istenen diğer polis memurları Toksoy, Şahan ve İlbak ise suçlamayı kabul etmedi. 3 polis memuru, “Öner devamlı silahlı şaka yapardı. Biz, Öner'in silahla oynarken kazayla kendini vurduğunu sandık” dedi. Duruşma, tanık polis memurlarının dinlenmesi için ertelendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 13:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?