3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Meşru müdafaa kurtardı

Karataş ilçesinde 3 kişiyi öldürüp, 2'si polis 5 kişiyi de yaraladıktan sonra intihar eden Yusuf Ziya Balıkçı'ya ateş açan biri başkomiser 2 polis, "kasten adam öldürmek" suçundan yargılandıkları mahkemede beraat etti.

Adana'nın Karataş ilçesinde geçen yıl cinnet getirerek 3 kişiyi öldürüp, 2'si polis 5 kişiyi yaraladıktan sonra intihar eden Yusuf Ziya Balıkçı'ya (36) ateş açan polisler, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Tutuksuz yargılanan Başkomiser Ali R.G., duruşmada "İkaz etmemize rağmen bir türlü teslim olmaya yanaşmadı. Şahıs 8-9 el benim bulunduğum yöne ateş açtı. Hatta bir kurşun benim montuma isabet etti. Ben de o yöne takla atarak 4 el ateş ettim. Meşru müdafaa sonucu görevimi yaptım.

Öldürmeye yönelik ateş etmedim. Kendimi, polisleri ve vatandaşı korumaya çalıştım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Polis memuru Mustafa C. ise, "Teslim olmasını söyledim. Silahı kafasına dayamıştı. Yakalamak amacıyla koluna 2 el ateş ettim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Balıkçı'nın cesedinden çıkarılan 5 kurşundan 4'ünün ait olduğu polislere, TCK'nın 25/1. maddesine göre olayın meşru müdafaa şartları altında gerçekleştiğini belirtip, eylemde hukuka uygunluk halinin varlığı nedeniyle ceza vermedi.

Olay, 5 Ocak 2008 günü akşam saat 23.00 sıralarında Yusuf Ziya Balıkçı'nın kayınbabası Nevzat Bayrak'ın Karşıyaka Mahallesi Dede Mutlu Caddesi numara 84'te bulunan evinde meydana gelmişti. Ağabeyi ile birlikte işlettiği fırının iflas etmesi nedeniyle uzun süre işsiz kalan 1 çocuk babası Balıkçı, 4 yıllık eşi Zehra Balıkçı ile tartıştığı sırada tabanca ile önce eşi Zehra'yı bacağından yaralamış, engel olmaya çalışan kayınvalidesi Aysel Bayrak'ı, kayınpederi Nevzat Bayrak ve kardeşi Gönül Özcan'ı öldürüp, Yücel ve Orçun Özcan'ı (13), Ali Saygın ile 2 polisi yaralamıştı. Polisin uyarı ateşi açtığı Balıkçı, kafasına bir el ateş ederek hayatına son vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 14:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yılmaz IP: 85.104.60.xxx Tarih : 25.12.2008 08:33:14

Öncelikle böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzüntümü belirtiyor.Mahkemenin polis memurlarını beraat ettirmesi yönündeki kararı tebrk ediyor taktire şayan bir karar olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum.Polis teşkilatının hangi şartlarda nasıl çalıştığını biliyoruz eğer bu kararda polis arkadaşlarımıza ceza verilmiş olsaydı polisin grevi ne diye soru sorarak bu yorumu yapacaktım...Saygılarımla