2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Metal İşleme 2008 Fuarı' açıldı

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.'nin (TÜYAP) düzenlediği "Metal İşleme" ve "Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Enerji Üretimi" fuarları, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, Adana'da ocak ayından itibaren 5 ayda açılan fuarlara 2 bin 563 katılımcı firmanın geldiğini ve fuarları 800 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Ersözlü, fuarda otomasyon sistemlerinden enerji üretim sistemlerine, metal işleme makinelerinden iş güvenliği ekipmanlarına kadar birçok cihaz ve aracın sergilendiğini belirterek, "Fuar, Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Yeni Metal Sanayi Sitesi işbirliği ve sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerinin desteği ile organize ediliyor. Fuarlar süresince, Türkiye'nin yanı sıra 20'nin üzerinde ülkeden on binlerce imalatçı ve misafirin TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ne gelmesi bekleniyor. Günümüz sanayisinin sürekli gelişen ve yenilenen ihtiyaçlarını karşılayacak ürün ve hizmetleri kapsayan teknolojik yenilikler, ekipman ve donanımlar sergilenecek fuarda. Fuar, sektördeki lider üretici ve ithalatçı firmaların katılımı, üretimin çeşitliliğine ve kalitesine önemli katkılar sağlayacak" dedi.

Sergilenen en son üretim teknolojileri ve otomasyon sistemlerinin, üretimin daha düşük maliyetlerle, daha kısa zamanlarda, daha kaliteli ve verimli olmasına olanak sağlanacağına dikkat çeken Ersözlü, şunları kaydetti:

"Böylece katılımcılara, ziyaretçilere ve ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlanacak. Fuara 15 ülkeden 169 firma ve firma yetkilisi katılıyor." Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş de, teknolojinin insanoğlunun var olduğu günden beri olduğunu, teknolojinin kabaca insanoğlunun balık avlamasını öğrenmesi, insanoğlunun giyinmesini öğrenmesi olduğunu kaydetti. Buhar makinesinin bulunmasıyla başlayan teknolojideki hızlı gelişmenin, sanayi devrimi ile iyice geliştiğini belirten Özgümüş, Osmanlı Devleti'nin bu gelişmelerin gerisinde kaldığını ve ayak uyduramadığını, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin de sermaye yetersizliği nedeniyle teknolojiyi yeteri kadar yakalayamadığını, teknolojiyi gelişmiş ülkelere göre 200 yıl geriden takip etmek zorunda kaldığımızı belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti bu açığı giderek artırmak için çaba göstermelidir. Bu açığı kapatmanın yöntemi çoğu kişeye göre değişiyor. Ancak batı bilinci, sanayi ve Ar-Ge'ye ayırdığı payı yıllar önce ayırarak teknolojiyi bire bir takip ediyor. Bizim teknolojiyi yakalamamızın tek çaresi bilinçli sanayi ve Ar-Ge'ye gereken önemi vermemizdir" diye konuştu.

TEDAŞ Bölge Müdürü Mahmut Nimet Dalkır ise, göreve geldikleri gün kaçak elektrik kullanımının yüzde 10.40 olduğunu, bugünün rakamlarının ise yüzde 9.30 olduğunu kaydetti. Dalkır, enerji kullanımında vatandaşları da uyararak, şöyle devam etti:
"Vatandaş yazın bulundukları ortamı soğutmak için klimaya fazla yükleniyor. Klima kullanırken açık kapı ve percere bırakmamalı. Klimaların ayarını iyi yapmalı. Evinde tasarruflu ampul kullanmalı. Elektrikli aletleteri düğmesinden kapatmalı. Ev yapılırken yalıtıma önem verilmeli."

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Daha sonra fuar alanındaki stantlar gezildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?