29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Metan gazi zehirlenmesi:2 ölü 3 yaralı

Atık su arıtma tesisinde çalışan işçiler, temizlemek için girdikleri çamur istasyonunda metan gazından zehirlendi.


Edinilen bilgilere göre olay Adana-Karataş Karayolu üzerinde bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kuzey Atık Su Arıtma Tesisi'nde saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Tesiste çalışan Selahattin Göğebakan (35), Faruk Yeşil (31), Tümer Toygun (27), Cumali Rıza Göçen (41) ve Kemal Bağatar (53) isimli işçiler, her zaman yerine getirdikleri gibi çamur istasyonunda temizlik yapmaya başladı.

2 metrelik kuyu şeklindeki istasyon içinde bulunan metan gazı, bir süre sonra maskesiz ve hiçbir güvenlik tedbiri
almayan işçileri etkilemeye başladı. Gazın etkisiyle kendilerinden geçen işçileri yine tesis içindeki çalışanlar fark ederek, hemen Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada bir süre tedavi altında tutulan işçiler, durumlarının ağır olması sebebiyle Adana Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan işçilerden Selahattin Göğebakan ve Faruk Yeşil hayatlarını kaybetti. Diğer yaralı işçilerin tedavileri devam ederken, olayı duyarak hastaneye akın eden işçilerin yakınları tesis yetkililerine ateş püskürdü.

İşçi yakınları, gerekli önlemlerin alınmadığını iddia ederek olaydan Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tuttu. Hayatını kaybeden Fatih Yeşil'in yakını Aydın Üsdoğan, "Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Fatih 400 YTL maaşla çalışıyordu. Şimdi hayatını kaybetti. Bunun faturasını kim ödeyecek. Madem böyle gazın bulunduğu bir ortam var; yetkililer neden bir önlem almadı? Bakın burada gazdan zarar gören işçilerin yakınları var ama belediyeden hiçbir yetkili yok. Bu olayın sorumlusu kimse bence burada bizim yanımızda olmalıydı. Yazıklar olsun. İçimizin rahatlaması için bir açıklama bekledik. 'Bu işte herhangi bir kasıt yoktur.Tamamen iş kazasıdır' şeklinde bir açıklama bekledik ama bu açıklamayı bu saate kadar kimse yapmadı. İnsan hayatı 400 YTL imiş. Biz bunu anladık" diye konuştu.
Olayı duyan işçi yakınları hastane önünde sinir krizi geçirirken, Selahattin Göğebakan ve Fatih Yeşil'in cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 09:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre kaçmaz IP: 212.175.55.xxx Tarih : 4.10.2007 10:46:02

arıtma tesisinden çıkan gaz bukadar etkıli bir gaz ise bunun dışarı taşması sonucu etrafta bulunan insanlar üzerindeki etkisi ne olacak bide bu açıdan bakmak gerkir böyle bir tesisin şehrin içinde diil de çok dışında olması gerekir.