3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

METEF 2008 açıldı

Adana'da, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuarın açılış töreni, folklor ekibinin gösterisiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, bilgi çağının, birden fazla dalda uzmanlaşmış yetenekli insan gücünü ön plana çıkardığını belirterek, "Günümüzde uygulanmakta olan piyasa ekonomisinin ihtiyaç duyduğu rekabetçi, pazar taleplerini karşılayacak, vasıflı, uyumlu, düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, teknoloji üretimine yatkın, yeni durumlara uyum sağlayabilen, beceri düzeyi yüksek insan kaynağının yetiştirilmesi açısından önem taşımaktadır" dedi.

Büyükfırat, mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeleri, bu eğitimin ulaştığı noktayı göstermek, öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar arasında bilgi alış verişi ve sürekli işbirliğini sağlamak, mesleki ve teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak, bu eğitim alanına karşı ilgi ve isteği artırmak amacıyla düzenlenen METEF'in hedefine ulaşması noktasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, Türkiye'de ara elemana büyük ihtiyaç duyulduğunu, mesleki eğitimin teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, "Gün gelecek ustalar, teknisyenler, mühendislerden daha çok maaş alacak" diye konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış ise, Türkiye'nin mesleki eğitimde de dünyaya ayak uydurması gerektiğinin altını çizerek, "Bugün bu fuardaki ürünleri hazırlayan öğrencilerimizi ve onların öğretmenlerini kutluyorum. Eğer sayın öğretmenlerimiz olmasaydı bunların hiçbiri olmazdı. Bilgiye önem veren öğretmenlerimizin sayısı artmalı" dedi.
Konuşmaların ardından Vali İlhan Atış tarafından fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra fuarın açılışı gerçekleştirilirken, Vali Atış ve beraberindekiler fuar alanındaki stantları gezdi. 62 okul ve kurumun 56 stant ile katıldığı fuar, 16 Mayıs Cuma gününe kadar 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 12:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?