6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Metro altında siesta!

Adana'da Ramazan ayının yaz ortasına denk gelmesiyle sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar, serin olduğu için metro köprüsü altında uyuyarak zaman geçiriyor.

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da hava sıcaklığı her gün biraz daha artıyor. Nem ile birlikte 40 dereceyi aşan sıcaklar nedeniyle oruç tutmak isteyen vatandaşlar da bir hayli zorlanıyor. Sıcağa rağmen oruç tutan vatandaşlar, Adana'da serin yerlerde gün boyu dinlenip uyumayı tercih ediyor. Metro köprüsünün Güney Kuşak Bulvarı üzerine kurulu olan kısmında sağlı sollu araçlar geçmesine rağmen oruç tutan vatandaşlar çimlere uzanarak saatlerce uyuyor. Bazıları evden karton ve yastık getirip yatarken, bazıları da ayakkabısını yastık yapıyor.

64 yaşındaki Hacı Teyfik, 4 yıldır Hürriyet Mahallesi'nde oturduğunu, metro yapılmadan önce evlerin birbirine bitişik olduğunu belirterek, "O zaman buralar çok havasızdı ancak şimdi iyi oldu. Evlerin önünden sıcaktan duman çıkardı. Öyle bir sıcaklık vardı. Şimdi de sıcak ancak metro köprüsü altı çok serin, buraya gelip oturup uyuyoruz. Bu sıcak havalarda oruç da tutuyoruz. Bu nedenle çoğu arkadaş serin olan köprünün altına yatıp uyuyor" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2013 Perşembe 12:54:21
Güncelleme :12 Temmuz 2013 Cuma 16:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?