4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Metro düellosunu Durak kazandı

Adana metrosunun 8.5 kilometrelik bölümünü törenle açan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak, AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat tarafından çiçeklerle karşılandı.

Kurttepe İstasyonu'ndan hareket eden Adana metrosu, yaklaşık 20 dakika içinde Adana Valiliği önündeki istasyona ulaştı. Başkan Durak'ın metronun bir bölümünün açılacağını günler öncesinden ilan etmesinin ardından, "Metroyu çalıştırırsa çiçeklerle karşılarız" diyen AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Durak'ı çiçeklerle karşılandı. AK Parti'li Fırat, metrodan inen Durak'a bir buket çiçek sundu.

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, metronun Vilayet İstasyonu'na kadar olan 8.5 kilometrelik ilk bölümünün açılışını bugün gerçekleştirdiklerini belirterek, metronun ilk etapta ücretsiz hizmet vereceğini kaydetti.

Son 15 gün içerisinde demokrasi adına üzüntü verici, demokrasiye gölge düşüren olaylar yaşandığını belirten Durak, metronun 3 yıl önce verilen elektriğinin kesildiğini, Çatalan içme suyunun şişelenmesine ruhsat engeli çıkarıldığını, büyük hissesi oğluna ait olan yerel televizyonun kapatılmak istendiğini ifade etti.

Kendisinin elektrik verilmesi durumunda metroyu Vilayet İstasyonu'na kadar çalıştıracaklarını söylediğini, Fırat'ın da "Metro çalışırsa, elimde çiçekle Vilayet İstasyonu'nda bekler, karşılarım" dediğini hatırlatan Durak, kendisini elinde çiçekle karşılayan Fırat'a centilmenliğinden dolayı teşekkür etti. Durak, "Yolumuz ayrı da olsa, hedefimiz aynıdır. Adana'ya hizmettir. Bu hareket demokrasimiz adına büyük bir adımdır" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ise metronun çalıştığını görmenin, bir Adana milletvekili olarak kendisi için gurur olduğunu söyledi. Fırat, "Adana'da taş üstüne taş koyanlara müteşekkiriz. Bizler her zaman hizmetlerin yanında olacağız" diye konuştu.

Bugün Türkiye'de bir demokrasi yarışı olduğunu, bu yarışın 29 Mart'a kadar devam edeceğini vurgulayan Fırat, "Bu yarış, 29 Mart'ta bitecek. Seçimi hangi aday kazanmış olursa olsun birlikte Adana'ya hizmet edilecektir. Metro Adana'ya hayırlı olsun, tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Durak, daha sonra istasyonda bulunan kalabalık tarafından omuzlara alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?