4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Metro’da 2. etap başlıyor...

METRO’DA 2. ETAP BAŞLIYOR...

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mebruh Kurtulgan, 14 kilometrelik 1. etabı yılsonunda hizmete girecek olan Adana Metrosu’nun 2. etap çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Kurtulgan, Yüreğir Otogarı yanında bulunan Akıncılar İstasyonu’ndan Çukurova Üniversitesi ve Balcalı Hastanesi’ne kadar uzanan 9 kilometrelik 2. etap uygulama projelerinin yaptırılması için çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Proje yapım ihalesine en geç 15 gün içerisinde çıkılacağını vurgulayan Kurtulgan, “1. etabın hizmete girmesinin hemen ardından Metro’nun 2. etap çalışmalarına başlayacağız. Akıncılar İstasyonu ile Çukurova Üniversitesi ve Balcalı Hastanesi’ne kadar uzanan Metro 2. etabı toplam 7 ayrı istasyondan oluşacak. Tahsilli, Dadaloğlu, Serinevler, PTT Evleri Mahalleleri ile TOKİ Hastanesi, 6. Kolordu Kışlası, TOKİ Evleri, Öğrenci Yurtları, Kongre Merkezi ve Tekno Kent’i kucaklayacak olan metro güzergahı Çukurova Üniversitesi ve Balcalı Hastanesi’ne ulaşacak” dedi.

Kurtulgan, Adana Metrosu 2. Etap Uygulama Projeleri’nin tamamlanmasıyla birlikte 2. etap inşaat ihalesinin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

METRO’DA 2. ETAP BAŞLIYOR...
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 13:20:04
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?