4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Metronun Adana'ya maliyeti büyük'

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, yaklaşık 10 yıl önce yapımına başlanan metronun maliyetinin 1 milyar dolara yaklaştığını ileri sürerek, "Adanalı 2010 yılından sonra gelirinin yüzde 20'sini metroya ödemeye başlayacak" dedi.

Sağlam, düzenlediği basın toplantısında, dün Kahramamaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde miting yaptıktan sonra, beraberindeki 5 kişi ile helikopterle Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki mitinge katılmak üzere yola çıktığı sırada, hava muhalefeti nedeniyle Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyü mevkisinde düşen ve halen bulunamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sağlam, Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatta olması için dua ettiklerini, devletin de tüm imkanlarıyla arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Ben de bugün BBP Adana İl Başkanı'nı arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundum. İnşallah sağ salim kurtulurlar" diye konuştu.

Sağlam, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu, vatandaşların belki yasaları beğenmeyebileceğini, eleştirebileceğini belirterek, "Ancak herkesin var olan yasaya uyması gerekir. Adana'da İl Seçim Kurulu'nun ve Adana Valiliği'nin koyduğu kurallara uymak zorundayız. Birkaç münferit olayın üzerine giderek sükuneti bozmanın bir anlamı yok. Biz AK Parti olarak Adana'da huzur, güven, barış ve mutluluğun yanında olacağız. Seçim boyunca kavganın değil, barışın yanında olacağız" şeklinde konuştu.

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için iddialı konuşan Sağlam, Adana'da büyükşehir de dahil olmak üzere bütün ilçeleri kazanacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Büyükşehirde en yakın rakibimize 7-8 puan fark atacağız. İlçelerde de Çukurova'da bir çekişme olacak. Ama bu ilçede sürpriz olacak. Çünkü biz parti olarak Adana'yı çok önemsiyoruz."

Adana'nın son yıllarda 4. il olmaktan çıkarak 14. sıraya gerilediğini vurgulayan Sağlam, Adana'nın merkezine çok yakın olan Hiltonsa Oteli'ne 200 metre uzaklıktaki mahallelerin 3. dünya ülkesini andırdığını, AK Parti'li belediye başkanları ile bunların değişerek, Adana'nın hızla sıçrama yapacağını kaydetti.

Seçime 2 gün kala seçmenlere de seslenen Sağlam, vatandaşların oy kullanabilmesi için nüfus cüzdanında TC kimlik numarasının bulunması gerektiğini hatırlatarak, "Son güne bırakmadan nüfus müdürlüklerinden kimlik numaranızı ya da nüfus kayıt örneğini mutlaka alın. Bunları yaptıktan sonra Pazar günü sandığa giderek mutlaka vatandaşlık görevinizi yerine getirin" dedi.

Sağlam, son olarak seçim sürecinde Adana'ya bakanların geldiğini ve gelmeye devam edeceğini, bugün akşam İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın geleceğini belirterek, "Geçtiğimiz haftalarda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gelerek Adana-Mersin arasını 45 dakikaya indiren hızlı trenin açılışını yaptı. Biz bu sırada metronun durumunu konuşma imkanı bulduk. Metronun yaklaşık 10 yıldan beri Adanalılar'a yaklaşık 1 milyar dolara mal olduğunu söyledik. Metro ödemelerinin de 2010 yılında başlayacağını ve Adana'nın gelerinin yüzde 20'sinin metro borcuna gideceğini, asıl sıkıntının o zaman yaşanacağını konuştuk. Bunun için çözüm önerilerini konuştuk. Bu konuda ileriki dönemlerde gelişmeler olacak" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 13:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?