4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Metronun elektriğini kesmedik'

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Mahmut Nimet Dalkır, metronun elektriğinin kasıtlı olarak kesildiği iddiasının doğru olmadığını savundu.
Dalkır, yazılı açıklamasında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın açıklamalarına cevap verdi.

Dalkır, açıklamasında, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, 'metroyu çalıştırırken TEDAŞ'ın bir talimatla metronun elektriğini kestiğini ve 3 gün boyunca çalışma yapamadıklarını, siyasi baskılarla elektriğin kesilmemesi halinde metronun 8.5 kilometrelik bölümünü 18 Mart Çarşamba günü hizmete açacaklarını, TEDAŞ'la sözleşmelerinin bin 500 kVA'lık olmayıp, bin 250 kVA'lık olduğunu' belirtmiştir. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 6 Kasım 2003 tarihli bin 500 KVA güç talebine istinaden İl Müdürlüğümüz tarafından 1 Aralık 2003 tarihinde bin 500 kVA enerji müsaadesi verilmiştir.

7 Ağustos 2004 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi'nin talebi üzerine bin 250 kVA gücüyle sınırlı olarak abone işlemleri yapılmıştır. Bu abonelik bin 250 kVA olan sözleşme gücü üzerinden devam etmekte olup, enerji kullanımında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ancak; Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Müdürlüğümüzün bilgisi dışında sözleşme gücünün çok üzerinde ilave trafolar tesis ederek çalıştırılmak istenmesi sonucunda, ilgili abonenin enerji aldığı merkezde bulunan fiderde sözleşme gücü üzerinde enerji kullanımına bağlı olarak 4 Mart 2009 tarihinde sadece bir kez otomatik olarak elektrik kesintisi meydana gelmiş, 25 dakika sonra enerji verilmiştir" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ilave enerji talebine TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nden alınacak izne göre cevap verileceğini ifade eden Dalkır, şunları kaydetti: "Projelerine uygun olarak yapılan tesis bölümlerine, can ve mal güvenliğini sağlayacak kabullerine müteakip enerji verilebilecektir. Adana İl Müdürlüğümüz'den kaynaklanan ve metro çalışmalarını 3 gün boyunca engelleyecek herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmamış olup, İl Müdürlüğümüz tarafından metronun elektriği kasıtlı olarak hiçbir şekilde kesilmemiştir."

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?