4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Metroya 'elektrik kesintisi' engeli

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak, TEDAŞ'ın elektriği vermesi durumunda metronun 8.5 kilometrelik bölümünü yarın açacaklarını belirterek, "Elektriği versinler açacağız. 'Metroyu çalıştıramaz' diyen Dengir Mir Mehmet Fırat da Valilik İstasyonu'nda beklesin, çiçeği de ihmal etmesin" dedi.

Durak, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, "metroyu çalıştıramaz" diyen AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'a cevap verdi.

Durak, 2004 yılında metro güzergahına yüksek gerilim verilmesi için TEDAŞ'a resmi yazıyla başvurduklarını hatırlatarak, "Onlar da bize resmi yazı yazmışlar; şunu şunu yaparsanız elektriği veririz diye. Neymiş onlar? Trafo binaları ve çok pahalı olan kablo nakil hatları. Bunların hepsini 2 yıl içerisinde belediyemiz yapmış ve bir resmi yazıyla istekleriniz tamamlanmış diye bildirmişiz. O yazıların hepsi bizde var ve elektriği yüksek gerilim hattına bağlamışlar. Ne zaman? 2006 yılında. Bugüne kadar yüksek gerilim hattı da alçak gerilim hattı da var orada. Ancak Sayın Başbakanın Adana'ya gelişinden evvel 'metroyu çalıştıramayacak, bunu açıklayabilirsiniz' diye Sayın Başbakanı bilgilendiriyorlar, 'suyu satamaz, ihraç edemez, şişeleyemez' dedikleri gibi. Sayın Başbakan açıklıyor; 'metroyu biz geldikten sonra çalıştıracağız' diyor. Elektriği keserseniz ben tabii ki çalıştıramam. Basın mensuplarıyla metroya bindik, 8.5 kilometre gittik, geldik, 17 kilometre kat ettik. Metroyu çalıştıracaktık, bu defa elektriğimizi kestiler. Siyaset seçim olmaktan çıktı, zorbacılığa dönüştü. Devletin imkanlarını kendi emellerine alet ediyorlar" diye konuştu.

Dengir Mir Mehmet Fırat'ın önceki akşam bir yerel televizyonda, basın mensuplarının sıkıştırması üzerine Pazartesi günü TEDAŞ'la ilgileneceğini, elektriği geri verdireceğini söylediğini vurgulayan Durak, "'Ama Aytaç Durak metroyu çalıştıramaz, eğer çalıştırırsa 18 Mart Çarşamba günü elimde çiçekle bekleyeceğim' dedi. Bugün Salı, siz elektriği veremezseniz o araç çalışmaz" dedi.
"Yarın saat 10.00'da açılış yapacağım diye ilan ettim, halen de iddialıyım" diyen Durak, şunları söyledi:

"Elektriği versinler açacağız, kendisi de Valilik İstasyonu'nda beklesin, çiçeği de ihmal etmesin. Yüksek gerilim, yani eski gerilimi verecek, 3 senedir bağlı olan gerilimi verecek. TEDAŞ elektriği vermezse lanet olsun böyle devlet memurlarına. Siyasilerden niye korkuyorlar? Ben de devlet memurluğu yaptım, hayatım boyunca eğilmedim, bana da siyasi emirler geldi, parti bilmezdim dikine giderdim, gene de dikine giderim. Adanalılar da diktir, Adanalılar yiğittir unutmasınlar. Adanalılar baskıya gelmezler, göreceksiniz bu baskılar sandıkta kendini gösterecek."

Başbakan Erdoğan'ın çevresindekiler tarafından yanlış yönlendirildiğini savunan Durak, "Ben soruyorum arkadaşlarıma; 'bu elektirği bağlarlarsa mı, ağlamazlarsa mı seçimde aleyhimde olur?' diyorum, 'vallahi bağlamasınlar, dua edelim' diyorlar. Sayın Başbakan'a yalan söylediler, Sayın Başbakanı yanlış yola yönlendirdiler. Yönlendirenler kim? Yanındakiler, başta Sayın Fırat. 'Bana niye kızıyor?' diyormuş, niye kızmayayım. Adana'ya geldikten sonra yalan makinesi oldun" diye konuştu.

Konuşurken oldukça sinirlenen Durak, "Yarın gidiyoruz açılışa, verirlerse elektriği devlet memuru namuslu, düzgün çalışıyor, vermezse devlet memuru da ahlaksız. 3 senedir bağlı olan yüksek gerilimi nasıl keserler. Sayın Başbakanı yanlış yönlendirenler de ahlaksız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 16:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?