3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Mevlana Adana'da anıldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi, doğumunun 801. yıldönümünde Adana'da düzenlenen programla anıldı.

Ramazanoğlu Medresesi Türk-İslam Kültür Merkezi Danışma Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı program yoğun bir büyük ilgi gördü. Programda konuşan Ç.Ü. İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Mevlana'nın pozitif bilimler konusundaki fikirleri üzerinde durdu. "O, hiç sönmeyecek sevgi güneşidir" diyen Ateş, sunumunda şunları söyledi:

"İnsanlığa ışık tutan Mevlana'nın 801. doğum gününü kutluyoruz. Doğumundan 801 yıl sonra bile çoğalan bir sevgi ve saygıyla anılmak ne büyük bir bahtiyarlıktır. Mevlana'nın alçak gönüllülükte, kabahatleri, kusurları örtmekte, cömertlikte, sınır tanımayan, hiddet ve kızgınlığın ortadan kalktığı, hoşgörünün sonsuz olduğu, şefkat ve merhameti her yerde davet eden mesajları insanlığı sarmıştır. Bugün, dünyada Mevlana'ya olan ilginin gerekçesi, onun hoşgörüsü, sonsuz aşkı ve ruhani mesajları ile izah edilebilir. Herkes onda kendisi için bir şeyler bulmaktadır. O'nun çağrısının dünyada artarak yankısı sürecektir. Dil ve din ayrımı koymadığı, herkese hitap eden Mevlana'nın mesajları evrensel çağrılardır."

Ateş, programda Mevlana'nın şu sözlerini de dile getirdi:

"Birliğe ulaş beri gel, daha beri Bu hırgür, bu savaş nereye dek? Sen bensin, ben senim işte. Ne diye aydınlıktan kaçar aydınlık? Ne diye böyle şaşı olmuşuz? Zengin yoksulu hor görür, ne diye? Hele birliğe ulaş, hır gürü, savaşı bırak."

Programa Adana Vakıflar Bölge Müdürü Osman Yayla, Vakıflar Şube Müdürü Mevlüt Abbasoğlu, Ç.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Serindağ, Yrd. Doç. Dr. Nebahat Göçeri, Doç. Dr. Mustafa Öztürk, DSİ VI. Bölge Müdür Yardımcısı M.Yalçın Çomoğlu, Ç.Ü. Kültür ve Sanat Kulubü üyeleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 09:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?