29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Meyveleri toplamayın çağrısı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana caddelerine ayrı bir hava ve güzellik veren turunç ağaçlarının meyvelerinin 6 ay daha dalında kalması gerektiğini söyledi.

Durak, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak Adana’nın daha da yeşil hale getirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek, "Özellikle Akdeniz ikliminde yetişen ve Adana’nın simgesel özelliği haline gelen turunç ağaçları kentimize ayrı bir güzellik katıyor. Adana’nın dışından gelenlerin portakal sandığı bu ağaçlar, bu özelliğiyle de gündeme oturuyor" dedi.

Koparılmayan meyvelerin 8-10 ay dallarında kaldığını belirten Durak, "Yeşil yaprakların arasında adeta yanan sarı ampül gibi görünüyor. Adana caddeleri böylece farklı oluyor. Bıraksınlar turunçlar dalında kalsın. İlla ki toplanacaksa 6 ay sonra toplansın veya zamanı gelince belediye olarak biz toplayalım, vatandaşlarımıza dağıtalım" şeklinde konuştu. Turunç ağaçlarının 12 ay yeşil kaldığını, nisan ayında da çiçeklerin açtığını hatırlatan Durak, şunları söyledi:
“Çiçekler açınca Adana’yı adeta doğal parfüm kokusu sarıyor. Ancak, bazı kendini bilmezler meyve daha sararmadan toplayarak, güzelliğin ortadan kalkmasına neden oluyor. Hemşehrilerimizin bu konuya duyarlı yaklaşmalarını, turunç meyvelerinin toplanmasına engel olmalarını istiyorum."

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 11:28:58
Güncelleme :29 Kasım 2007 Perşembe 11:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?