2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Mezarlar kişinin ruhunu yansıtıyor

Daha çok bir vefatın ardından hatırlanan mezarlar, kişinin ruh halini yansıtıyor. Kadınlar çiçekli mezarları tercih ederken, milli duyguların kabardığı dönemlerde bayraklı mezara talep artıyor.

Adana'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Bizim Mermer tarafından üretilen mezarlar, adeta bir sanat eserini andırıyor.

Daha önce değişik fuarlarda sergilediği renkli granitten yapılmış şehit mezarı örnekleri ile adından söz ettiren firma, el emeğini, göz nurunu taşlara yansıtıyor. Firma, bazen bir balkonda, bazen bir parkta görmeye alışık olduğumuz değişik çiçek desenlerini, mermer ya da granit taşlara başarıyla uyguluyor.

Bizim Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yazlamaz, "Fani dünyadan sonsuz aleme göç ederken konakladığımız mezarlar, ikinci konutumuz sayılır. Nedense bugüne kadar bu ikinci ev hep ihmal edilmiştir. Ama artık bu anlayış hızla değişiyor. Eskiden ancak bir yakınımızın vefatı halinde akla gelen mezarlar şimdi göç başlamadan hatırlanıyor" dedi.

İnsanların artık kendisi ya da bir yakını için daha hayattayken mezar siparişi verdiğini belirten Yazlamaz, "Siparişler, kişinin ruh halini de yansıtıyor. Hayat boyunca edinilen alışkanlıklar, özlem ya da iz bırakan anılar taleplerde etkili oluyor. Kadınlar ya da duygusal kişiler genelde çiçek ya da bir şiir isterken, milli duyguların kabardığı dönemlerde ise genelde bayrak tercih ediliyor. Mesela terör olaylarının arttığı bu günlerde bayraklı mezar talepleri hayli revaçta" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 13:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?