3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Mezarlıkta 'sahte hoca' operasyonu

Adana'da, Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıklarda sahte hocalara yönelik operasyon düzenlendi.

Mezar dışına çıkmak istemeyen bir sahte hoca güvenlik görevlilerine zor anlar yaşatırken, basın mensuplarına da saldırdı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, 5 ayrı mezarlıkta bayram arifesi kabir ziyaretine gelen vatandaşlara izinsiz ve tilavete uygun olmayan şekilde Kur'an-ı Kerim okuyarak haksız kazanç sağlamaya çalışanları ayıklamak üzere mezarlık imamları nezaretinde sınav yaptırdı.

Mezarlık imamı Musa Teke ve Cumali Karabulut tarafından yapılan sınavda başarılı olanlara yaka kartı verilirken, başarısız olanlar da mezarlık dışına çıkarıldı.

Mezarlık imamları, Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilmeyenlerin "hocayız" diyerek karşılarına çıkmasının çok kötü bir durum olduğunu belirterek, "Sınavlarda dünden bu yana 50 kişiye kart verdik. Bu sayıya yakın da sahte hoca çıktı. Yani sevap işleyecek insanların sahtekarlık yapması çok kötü bir durum. Biz bunun önüne geçmeye çalışıyoruz" dediler.

Büyükşehir Belediyesi zabıtası ve özel güvenlik ekipleri, sınav sonrası da Asri Mezarlık'ta yaya ve motosikletli gruplar halinde operasyon yaparak, izin belgesi olmadan Kur'an-ı Kerim okuyarak kazanç sağlamaya çalışanları mezarlık dışına çıkardılar.

Bu arada yaka kartı olmayan sahte hoca güvenlik görevlilerine zorluk çıkarttı. Kendisinin sahte hoca olmadığını, mezarlık imamının Kur'an-ı Kerim'i bilmediğini iddia eden şahıs, dışarı çıkmamak için direndi. Ancak güvenlik güçleri tarafından dışarı çıkartılan şahıs, çıkarken basın mensuplarına saldırdı. Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda kart almadan dua okumaya çalışan hocalar da sınava tabi tutuldu.

Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, Ramazan Bayramı süresince denetimlerin süreceğini ve vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu şekilde tamamlamalarının sağlanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 13:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?