2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Mezarlıkta sahte hoca operasyonu

Adana’da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi mezarlıklarda rant sağlamaya çalışan"sahte hocalar" yapılan operasyonlarla bir bir ayıklanmaya başlandı.

Adana Asri Mezarlık’ta Cuma günü olması nedeniyle vatandaşlar yakınlarının mezarlarına akın ederken, kalabalığı fırsat bilerek para karşılığı Kuran’ı Kerim okumaya çalışan sahte hocalara, Mezarlık Müdürlüğü ve özel güvenlik elemanları fırsat vermedi.

Asri Mezarlık’taki yoğunluk nedeniyle Adana ve çevre illerden gelen hocaları, müdürlük önünde toplayarak yetkili imamlar nezaretinde bir bir imtihan eden Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, Kuran’ı Kerim’i doğru okumayanları özel güvenlik elemanları aracılığıyla dışarı çıkardı.

Mezarlık içinde su satıp, kürekle kabir temizliği yaparak vatandaştan fahiş ücret isteyen çocuklar da özel güvenlik elemanlarınca uyarılarak uzaklaştırıldı.

Asri Mezarlık Müdürü Yiğenoğlu, bayram öncesi kabir ziyaretlerinin yoğunlaşması nedeniyle, Kuran’ı Kerim’i tam olarak okuyamadıkları halde para kazanmak için mezarlıklara gelen ehliyetsiz kişilerin hem vatandaşları kandırmamaları, hem de rahatsızlık vermemeleri için ayıklanarak dışarı atıldığını belirtti. Yiğenoğlu, denetimlerin arife günü ve bayram süresince de Adana Büyükşehir Belediyesi Cankur Ekipleri ve polisin de yardımıyla daha sıkı tedbirler alınarak yapılacağını ifade etti.

adana
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 11:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?