3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Mezat' operasyonunda 13 tutuklama

Adana'da, "Mezat" adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında bir cezaevi müdürü ile çete liderinin de bulunduğu 13 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemenin ardından cezaevine gönderildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tehdit ve baskıyla ihalelere fesat karıştırarak menfaat sağladıkları tespit edilen organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık bir yıl süren takip sonucu düzenlenen "Mezat" adlı operasyonda, Kürkçüler Cezaevi Müdürü M.Ö. ve çetenin elebaşı K.D.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi yakalandı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 1 adet tabanca ile çok sayıda doküman ele geçirilirken, aralarında 2 belediyenin ihale görevlisi ile 2 icra memurunun da bulunduğu zanlılar, adliyeye sevk edildi. Zanlılar, nöbetçi mahkeme tarafından sorgulamaları tamamlandıktan sonra saat 02.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Kürkçüler Cezaevi'ne götürüldü.

Çete üyelerinin çoğunun daha önce de yine ihaleye fesat karıştıkları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine girdikleri ve bir yıl önce tahliye oldukları öğrenildi. Cezaevinden çıktıktan sonra yine icra ihalelerini takip eden çete üyelerinin, bazı ihalelere sadece kendilerinin girerek fiyatı yüzde 60 ve 70 oranında düşürdükleri, bazen de mal sahibinden komisyon alarak sadece mal sahibinin ihaleye girmesini sağladıkları belirlendi.

Cezaevi Baş Müdürü M.Ö.'nün ise, çete üyelerine vekalet vererek kendi adına ihaleden ucuz araç satın aldırdığı belirlendi. Savcılık talimatıyla ihaleden satın aldığı araca ve beylik tabancasına el konulan M.Ö., daha önce müdürü olduğu cezaevine elleri kelepçeli olarak girdi.
Ayrıca, operasyonun konusu olan çok sayıdaki hacizli otomobil de cezaevinin yediemin deposu olarak kullanılan bölümünde duruyordu.
(YK-ÖK-Y)

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 09:43:34
Güncelleme :25 Nisan 2008 Cuma 09:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?