2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

MHP'den 'SBS' uyarısı

MHP'DEN 'SBS' UYARISI

MHP Adana İl Başkanı Abdulkadir Üçkardeşler, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili olarak gündeme gelen 'şifre iddiaları'nı hatırlatarak, bu durumun 'Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) da tekrarlanmaması için gereken özenin gösterilmesini istedi. Üçkardeşler, “hile gibi kirli yeni skandalların bu sınavlarda asla olmayacağını umut ediyorum” dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da 4-5 Haziran 2011 tarihleri arasında ilköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılacak olan; SBS ile ilgili açıklamalarda bulunan Üçkardeşler, yaklaşık 2 milyon öğrencinin söz konusu sınavla birlikte geleceğine yön vereceğini vurguladı. Üçkardeşler, “Aileleriyle birlikte milyonlarca insanımızı yakından ilgilendiren bu sınavda öğrencilerimiz sadece kendi gelecekleri için değil, aynı zamanda ülkemizin geleceği için de ter dökecek. Çünkü onlar bizim istikbalimiz” ifadesini kulandı.

Öğrencilerin sınavda karşılaşacakları fiziki şartların yanı sıra ve ruhsal durumlarının da önemli olduğunun altını çizen Üçkardeşler, bu nedenle sınavın yapılacağı bölgelerde öğrencilerin konsantrasyonu noktasında sessizliğin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Bu nedenle sınav süresince trafikten kaynaklanan araç gürültüsünün en aza indirilmesinin yanında gürültüye neden olabilecek durumlardan da kaçınılması gerektiğini vurgulayan Üçkardeşler, buna bağlı olarak seçim çalışmalarında kullanılan ve 'sesli mesaj' yayınlayan araç sürücülerinin de uyarıldığını kaydetti.

Üçkardeşler, “Bu araçlar, sınav günlerinde öğleden sonra saat 14.00'dan itibaren normal faaliyetlerine devam edecekler. İnanıyorum ki, ilgili kamu kurum ve kuruluşları da bu konuda gerekli tedbirleri almıştır. Diğer taraftan velilerimizin yüksek başarı beklentisinin de öğrenci üzerinde olumsuz baskı oluşturacağı gerçeği dikkate alınması gereken bir başka husus. Asla unutulmamalıdır ki, bütün sınavlar belki yeni bir başlangıçtır ama hiçbir zaman hayatın sonu değildir” diye konuştu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili olarak gündeme gelen 'şifre iddiaları'nı hatırlatan Abdulkadir Üçkardeşler, aynı tablonun SBS'de de yaşanmaması için gereken özenin gösterilmesini istedi. Üçkardeşler, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Sık sık tekrarlanan ve belirli bir kesimin önünü açmak suretiyle milyonlarca öğrencimizi, ailelerini büyük sıkıntıya sokan, haksız rekabete yol açan, kul hakkını gasp eden, yüce dinimiz İslam'ın kesin olarak yasakladığı, Türk ahlak ve geleneklerine ters düşen hile gibi kirli yeni skandalların bu sınavlarda asla olmayacağını umut ediyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 11:39:02
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 11:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?