4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

MHP'li Tankut'tan yeni soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Yeşilay'ın işlev ve etkinliğinin artırılmasına yönelik TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

MHP'li Milletvekili Tankut, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Yeşilay'ın işlev ve etkinliğinin artırılmasına dönük ihtiyacı gündeme getirdi.

Yeşilay'ın çok önemli bir zaruretin ardından kurulduğuna dikkat çeken Tankut, "1. Dünya Savaşı sonunda bütün yurdun işgal edilmiş olmasına rağmen Türk milletinde bağımsızlık ve hürriyet aşkı ile mücadele azminin sönmediğini gören düşman, top ve tüfekle yenemediği Türk varlığını içten çökertmek için alkol ve uyuşturucu maddelere başvurmuştu" dedi.

Tankut, önergesinde, "Limanlarımıza uğrayan düşman gemileri, beraberinde getirdiği çok miktarda içkileri ve uyuşturucu maddeleri yurdumuza daha önce göndermiş olduğu uyuşturucu mafyasına teslim ediyor ve bunlar el altından halkımıza ve özellikle yurt savunmasında görev alacak gençlerimize ulaştırılıyordu. Kısa zamanda alkol ve uyuşturucu bağımlılığı salgın halini almaya yüz tutmuştu" ifadelerine yer verdi.

Bu sürecin sonunda 5 Mart 1920 tarihinde Yeşilay'ın kurulduğunu belirten Tankut, kurumun özellikle gençlik başta olmak üzere hedef kitleye yönelik daha etkin çalışmalar yapabilmesi, gelirlerinin artırılması, diğer cemiyetler gibi öneme haiz olabilmesi hususunda ne gibi çalışmalar düşünüldüğünü sordu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 10:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?