4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

MHP'li vekilden üniversiteye destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, ATO Vakıf Üniversitesi’yle ilgili girişimcilerin önüne çıkarılan engelleri Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Tankut, “Kentimizin ikinci bir üniversiteye olan ihtiyacı oldukça güçlü şekilde hissedilmektedir. Bu ihtiyaca binaen Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler ile sivil toplum örgütlerinden açık destek alan girişimin, ilgili Bakanlıklardan, hükümetinizin tasarrufundaki kurumlardan ve milletvekillerinizden gerekli ilgiyi görmemesi, değerli hemşehrilerimizi ve dolayısıyla bizleri ziyadesiyle üzmüştür” dedi.

“Kentimizin önemli çalışmalarına imza atan, kentimizin ticari faaliyetlerine öncülük eden, ekonomik istikrarına yönelik çaba gösteren Adana Ticaret Odası’nın eğitim alanındaki boşluğu da doldurmak üzere bu yönde attığı adımlar ne yazık ki yarıda kalmıştır” diyen Tankut, ATO Başkanı Baş’ın “Bu çalışmanın hedefine ulaşmamasında siyaset ve kasıt olduğu yönündeki iddiaları düşünmek istemedikleri” şeklindeki endişelerine de dikkat çekti.

Tankut, önergesinde şu sorulara yer verdi:
"Adana’daki bi sorun ve şikayetlerden haberdar mısınız? Bu girişimin kesintiye uğramasının en önemli nedenleri nelerdir? Adana’nın hemen yanıbaşında Mersin ve Gaziantep’te 2. Vakıf Üniversitesi olduğu halde, Adana gibi metropol bir ilimizde vakıf üniversitesi kurma teşebbüsünün bürokratik engellerle zafiyete uğratılması ve savsaklanması Adana ilimize yapılan bir haksızlık değil midir? Bu girişimin önündeki engelleri kaldırmak ve hızla sonuçlanması hususunda bir çalışma yapılacak mıdır?”

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 18:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?