2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

MHP'li vekilin gözyaşları

MHP'Lİ VEKİL CANLI YAYINDA AĞLADI

12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde partisince Adana'dan 7. sıra milletvekili adayı olarak gösterilen MHP Adana milletvekili Kürşat Atılgan, yerel bir televizyonda katıldığı canlı yayında gözyaşlarını tutamadı.

MHP'nin 'baba partisi' olduğunu vurgulayan Atılgan, seçim sürecinde haksızlığa uğradığını vurguladı. Programı güçlükle tamamlayan Atılgan, MHP'den de istifa etmeyi de düşünmediğini söyledi.

Adana'da yerel Akdeniz Televizyonu'nda ekranlara gelen 'Sürmanşet' adlı programda Yüksel Evsen'in sorularını yanıtlayan Atılgan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Evsen'in, "Recai Yıldırım'ın sizi listeye yazdırmadığı yönünde iddialar var. Bunu nasıl değerlendireceksiniz?" şeklindeki soruya Atılgan şu yanıtı verdi:

"Bunlar benim dışımdaki şeyler. Ben hazırlanan listenin 7. sırasındaydım ancak yaşanan son gelişmelerin ardından 6. sıraya yükseltildim. Bir milletvekili olarak, kimin listeyi nasıl ve ne şekilde yaptığı konusunda açıkça çok fazla ilgilenmedim."

Bir muhalefet milletvekili olarak yaptıklarının ortada olduğuna dikkat çeken Atılgan, listeyle ilgilenen biri olmadığını, 4 yıllık zaman diliminde elinden gelen gayreti ortaya koyduğunu ve takdirin de Adana kamuoyunda olduğunu vurguladı. Atılgan, "Eğer ki, Kürşat Atılgan siyasette hoş bir sada bırakabildiyse ne mutlu bana. Bu durum benim için bir övünç kaynağıdır" ifadesini kullandı.

Listelerin açıklanması ve birtakım iddiaların gündeme gelmesinin ardından, konuyla ilgili olarak Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'na haber gönderdiğini anlatan Atılgan, "İstifa etmeyi düşündüğümü bizzat kendisine ilettim ancak davama zarar vermemek için şimdilik istifa etmediğimin de altını çizdim" diye konuştu.

12 Haziran genel seçimlerinin ardından da MHP'den istifa etmeyeceğini kaydeden Atılgan, "Bu parti benim babamın partisi. Ben bu partiye ilk defa 1965 yılında girdim. Babam, MHP öncesinde MÇP'nin de ilçe başkanıydı. Babam bu partiye ve davaya hizmet ederken biz de ona eşlik ettik. Ailemin tüm fertleri, bu davanın isimsiz kahramanları olarak hayatlarını geçirdi. Ailede milletvekilliği yapmış olan tek kişi benim. Bundan sonra da isimsiz bir kahraman olarak partime ve bu davaya hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

Konuşması esnasında gözleri dolan Atılgan, program yapımcısı Yüksel Evsen'den kendini toparlaması için süre istedi ancak gözyaşlarına hakim olamayınca sözleri boğazında düğümlendi. Atılgan, programı hüzünlü bir şekilde tamamladı.

MHP'Lİ VEKİL CANLI YAYINDA AĞLADI
MHP'Lİ VEKİL CANLI YAYINDA AĞLADI
MHP'Lİ VEKİL CANLI YAYINDA AĞLADI
MHP'Lİ VEKİL CANLI YAYINDA AĞLADI
MHP'Lİ VEKİL CANLI YAYINDA AĞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 14:46:04
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 21:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan bildirici IP: 88.253.212.xxx Tarih : 16.05.2011 22:07:47

bizler onu tepeden inme bir vekil adayı olarak biliyorduk amma yanılmışız.ailecek davaya hizmet etmiş biri olduğunu yeni öğreniyoruz.4 yıl boyunca bir muhalefet partisi vekili olarak yaptıklarınla yapamadıklarınla  elinden geldiğince hizmet ettin ülkene.sağol paşam.ülkücüler sizi unutmayacak.davanıza küsmeyiniz.bakın bizler tabanda neferiz hiç bir makam talebimiz yok.yeni ufuklara doğru yürümeye devam edelim kutlu davamızla.