2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

MHP'li Yıldırım: Borç alan emir alır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, ülkenin ekonomik anlamda tam bir çöküntü içerisinde olduğunu ileri sürdü.

MHP Milletvekili Recai Yıldırım, Adana Milletvekilleri Yılmaz Tankut, Muharrem Varlı ve İl Başkanı Ahmet Erdoğan'la birlikte partisinin Aladağ İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Yıldırım, daha sonra Meydan Yaylası'na geçerek vatandaşlarla sohbet etti. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, ülkenin ekonomik olarak tam bir çöküntü içerisinde olduğunu, suni teneffüslerle ayakta tutulmaya çalışıldığını iddia etti. Yıldırım, Cumhuriyet tarihi süresince yapılandan çok daha fazla olduğunu bildirdiği 500 milyar dolara yaklaşan toplam borcun ise ülke için büyük bir tehlike olduğunu savundu.

Yıldırım, şöyle devam etti: "300 milyar dolar borçlanırsan karşılığında bir şeyler ortaya koyman lazım. Ama ortada bir şey yok. Ancak borca ilave olarak limanlar, Tüpraş, Petkim, Telekom, Tekel gibi elde ne varsa bütün devasa kurumlar da satıldı. Kimlere satıldığı ise ayrı bir konu. İthalat patlamış. İhracatın çoğu ise başka ülkelerde üretilen mallar. Bizim üretim ise durmuş. Yatırım yok, istihdam yok. Peki bu para nereye gitti? İşte o para bizim insanımızın kanını sülük gibi kemiren, para ile para kazanan emperyalist sermayeye gitti."

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım, bu kadar borcun ülke için çok ciddi bir risk ve tehlike olduğunu belirterek, "Bir süredir rafa kaldırılan dış dayatmalar tekrar başladı. Şu an ekonomik çöküntü içinde olan ülkemiz, Osmanlı'nın son döneminden bile beter halde. Atalarımız 'Borç alan emir alır' demiş. Her talebe 'Evet' diyen bu hükümetin, bu kadar borcun altında ABD'ye ve diğer küresel güçlere 'Hayır' deme şansı var mı? Yok. Maalesef durum bu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 13:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?