2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

MHP'li Yıldırım'dan soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, teknik eğitim fakültelerinden mezun olan on binlerce gencin kendi alanlarında çok büyük istihdam sorunları yaşadığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'na çözüm için teklifte bulundu.

Yıldırım, Bakan Hüseyin Çelik'in cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde, adı geçen 19 fakültede yaklaşık 30 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğünü, mezun olanlara da "teknik öğretmen" unvanı verildiğini belirten Yıldırım, ancak bu okullarla ilgili nitelik ve istihdam sorunu yaşandığını kaydetti. Yıldırım; fakültelerden mezun olanlardan Bakanlık bünyesindeki okullarda sadece yüzde 2'sinin istihdam edildiğini, geri kalan "teknik öğretmenlerin" ise özel sektörde iş bulabilirse "işçi" ya da "teknisyen" olarak çalışmak zorunda kaldığını, buralarda ise yasal düzenleme eksikliğinden ötürü hiyerarşik sorun yaşandığını ifade etti.

Gelişmiş ülkelerde teknoloji eğitiminin sanayi kuruluşları ile işbirliği halinde olan teknoloji fakülteleri tarafından verildiğini, ilgili sektörlere "teknoloji mühendisi" olarak uygulama becerisi kattığını söyleyen Yıldırım, müfredat programlarının da endüstriyel ihtiyaçlara göre düzenlendiğini bildirdi. Türkiye'de geleneksel mühendislik eğitimi dışında teknoloji eğitimi veren yüksek okulun yok denecek kadar az olduğuna işaret eden Yıldırım, "Teknik eğitim fakültelerinin teknoloji fakülteleri olarak
yapılandırılması, bu fakültelerden mezun olanların sadece öğretmen olarak istihdam edilmelerini değil, başka alanlarda da istihdam edilmelerinin önünü açacak, ülkenin gelişmesine katkılar sağlayacaktır" dedi.

Yıldırım, Bakan Çelik'e, "öğretmen" olarak görev verilmeyen teknik eğitim fakültesi mezunlarının nasıl istihdam edileceğini, teknik öğretmenlerin unvan sorunlarının nasıl çözümleneceğini ve ayrıca dile getirdiği teknik eğitim fakültelerinin "teknoloji fakülteleri" olarak yapılandırılmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 11:58:06
Güncelleme :16 Kasım 2008 Pazar 12:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?