29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Mikrokredi Ofisi açıldı

Adana Valiliği tarafından desteklenen Mikrokredi Ofisi hizmete açıldı.

Adana Valisi İlhan Atış ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında 7 Mayıs 2007 tarihinde protokol imzalanarak uygulanmasına karar verilen Türkiye Grameen Mikrokredi Programı Adana Şubesi Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kuruluş bütçesi Adana Valiliği İl Özel idaresi tarafından karşılanan projenin, her aşamasının valilik kontrolünde olacağı belirtildi.Vali Atış, törende yaptığı konuşmada, BM'nin yoksulluğun 2015 yılına kadar yüzde 50 azaltılması hedefine ulaşılması amacıyla mikrokredi uygulamasına destek verdiklerini belirterek, "Desteğimiz yeterli olmayabilir. Bu nedenle yardımsever iş adamlarımızdan bu projeye destek vermelerini istiyoruz" dedi.

Türkiye Grameen Mikrokredi Program Adana Şube Müdürü Murat Erol da, mikrokredinin gelir düzeyi düşük olan kadınların kendi çalışmalarıyla gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan teminat ve kefalet istenmeden verilen küçük sermaye olduğunu söyledi. Krediyi mutlaka gelir getirici faaliyet için kullandıklarını belirten Erol, "Projemizden faydalanmak isteyen aynı mahallede oturan 5 kadın tespit ediyoruz. Bunları istedikleri uygun bir yerde 1 hafta boyunca mikrokredi hakkında bilgilendiriyoruz. Daha sonra bu 5 kadından 3'üne 700 YTL kredi veriyoruz. Bu krediyi 1 yıl içerisinde 46 hafta boyunca 30. haftaya kadar 17,5 YTL tahsil ediyoruz. 31-46 haftalar içerisinde de 14 YTL olarak alıyoruz. Toplam 805 YTL olarak bize dönüyor. Buradaki 105 YTL'lik fark ise bizim hizmet bedelimiz oluyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mikrokredi almaya hak kazanan Nilüfer Sürücü, Zeynep Fidan Gül ve Fatma Toprak'a kredileri Vali Atış tarafından verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 12:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?