2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Milletvekili Küçükaydın'dan müjde

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Feke-Saimbeyli Karayolu’nun bugüne kadar ihale edilmeyen Feke-Himmetli bölümünün ihaleye çıkartıldığını söyledi.

Küçükaydın, Adana’nın kuzey ilçelerine dönük hizmetler de son yıllarda giderek bir artış olduğunu belirterek bunun en bariz örneğinin Feke-Saimbeyli Karayolunda yapılan iyileştirmeler olduğunu söyledi.

Küçükaydın, Saimbeyli’de yol çalışmalarını incelemesi sırasında yaptığı açıklamada, Karayollarının alt yapı fizibilite çalışmasını tamamlayarak ihaleye çıkardığı bölümün yolun en zor kısmı olduğunu belirterek, “Feke girişinden başlayarak Himmetli bölümüne kadar olan kısmı kayalık ve arazi olarak çok zor olan yeridir. Bunun için yüklü miktarda bir bütçe ayrıldı. Bu 17 kilometrelik yol için yaklaşık 30 milyon YTL bir kaynak sağlanıyor. Himmetli Saimbeyli arasındaki yol çalışmaları ise sürüyor. Adana ile Tufanbeyli arasına yapılan her hizmet Saimbeyli, Feke ve Tufanbeyli’yi ilgilendiriyor. Adana-Kozan karayolunun duble yol olması da, Kozan Çevre yolunun hizmete girmesi de bu kuzey ilçelerinin Adana’ya olan ulaşımında büyük kolaylık sağlıyor” dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?