3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Milli çözüm' şüphelileri Adana'da

Ergenekon soruşturması kapsamında Konya merkezli olarak 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 7. dalga operasyonda gözaltına alınan ve sorguları tamamlanan 19 şüpheli, Adana Adliyesi'ne getirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Konya merkezli olarak başlatılan operasyon kapsamında; Konya'da 13, Kocaeli'de 7, İstanbul'da 5 ve Elazığ ile Mersin'de 1'er kişi olmak üzere toplam 27 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltı süresinin 4. günü dolarken, şüphelilerden 8'i ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Konya Emniyeti'nde sorguları tamamlanan, aralarında Prof. Dr. Uçkun Geray ve bir derginin genel yayın yönetmeni olan Ahmet Akgül'ün de bulunduğu 19 şüpheli, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler, sağlık kontrolü tamamlandıktan sonra çok sayıda polis otosu eşliğinde 2 ayrı otobüsle Adana'ya götürülmek üzere yola çıkarıldı. Şüpheliler, Adana Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, geniş güvenlik önlemleri altında saat 08.30 sularında Adana Adliyesi'ne çıkarıldı.

Prof. Dr. Uçkun Geray, adliye binasına girerken, basın mensuplarına çok iyi olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 10:32:25
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 10:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat selami incefikir IP: 85.98.101.xxx Tarih : 26.07.2008 13:33:39

Bu dava'ya Milli çözüm diyorlar birileri. Gerçekten Milli bir çözüm isteniyorsa Fetullah Gülenin devlet içindeki yapılanmasını,özellikle emniyetteki durumunu incelesin.Gerçi bu durumu bilmeyen yok gibi fakat bir adım atabilecek yürekli(yalakalık yapmayacak) vatanına milletine bağlı kimse yok.Artık bu zavallı insanlar çıkarları uğruna herşeyi yapabilecek duruma geldi.Allah tüm Şarlatanları Ülkemizden uzak tutsun.