2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Milli Duruş Birliği' kuruldu

Türkiye’yi yönetenlerin uyguladığı politikalar sonucu, ülkenin bölünmez bütünlüğünün tehlikeye düşmesinden kaygı duyan 46 sivil toplum örgütü ve kişi, Çukurova Milli Duruş Birliği’ni (ÇMDB) oluşturdular.

Doğusunda Atatürk’ün resmi olan ve üzerinde Türk Bayrağı bulunan Türkiye haritasını amblem olarak seçen ÇMDB, ilk açıklamasında bütün aydın ve sivil toplum örgütleri "göreve" davet etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ndeki (ÇGC) ilk duyuruyu ÇMDB Sekreteryası adına Türk Ocağı Adana Şube Başkanı Kutbettin Arslan okudu. Türkiye’nin ortadan kaldırılmasında çıkar ve hayat görenlerin zararlı olmaktan çıkıp aralarında çıkarları paylaşarak birleşip ittifak ettiğini belirten Arslan, "Uygarlaştırma gibi bir takım bahanelerle Türkiye’nin iç hayatına, iç yönetimine sızmışlar, böyle elverişli bir zemin hazırlamak güç ve kuvvetini elde etmişlerdir. Artık durumu düzeltmek, hayat bulmak, insan olmak için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine uygun yürütmek, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler ortaya çıkmıştır" dedi.

"Hangi istiklal vardır ki, yabancıların nasihatleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin. Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir" ve "Vatanın bütünlüğü, milletin istiklali tehlikededir. Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" ile "Türk’ün onur ve şeref yeteneği çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet, tutsak yaşamaktansa mahvolsun daha iyidir" şeklindeki Atatürk’e ait sözleri hatırlatan Arslan, "Bütün bunların yaşandığı gerçeği varken, bugün geldiğimiz durumda bunlar neden yaşandı acaba demiyor muyuz? Yüce Türk milleti, bunları bilen ve düşünen bütün aydınları, sivil toplum kuruluşlarını göreve davet ediyoruz. Ulaşamadığımız Türk aydınlarını ve konuya hassas sivil toplum örgütlerini beraber olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Milli konularda halkı aydınlatmak, iç ve dış tehlikelere karşı meşru ve demokratik her türlü ortamda tepkiler koymak, kamuoyu oluşturmak amacındaki Çukurova Milli Duruş Birliği’ni oluşturan kurum ve kişilerden bazıları şunlar:

"Türk Ocağı Adana Şubesi, Adana-Koop, Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği ve bağlı şubeler, Muharip Gaziler Derneği, Petrol-İş Şubesi, gazeteci-yazar Halil Altıparmak, Yörük-Türkmen Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Aydınlar Ocağı, Prof. Dr. Ahmet Yüceer, Prof. Dr. Kadir Aydın, Prof. Dr. Erdem Koç, Prof. Dr. Hüseyin Ezici, Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı, Orman Mühendisleri Odası, Ülkücü İşçiler Derneği, eğitimci-yazar Rüstem Kocadurmuşoğlu, Türk Hukuk Enstitüsü, Şehit Aileler Derneği, Emekli Subaylar Derneği ve Türkiye Emekli İşçiler Derneği."

adana
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?