4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Milli sporcu engel tanımıyor

Adana Martı Spor Kulübü'nde forma giyen engelli milli basketbolcu Mehmet Cem Cerit, ilerde antrenör olmayı hedeflediğini söyledi.

Fevzi Çelik İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Mehmet Cem Cerit, 10 yaşındayken Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Nacar'ın tavsiyesi üzerine Martı Engelliler Spor Kulübü'ne kayıt yaptırdı. Kısa sürede gösterdiği başarılarla Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli takımına çağırılan Cerit, '22 yaş altı' milli takımında yer alarak Türk milli takımının Avrupa'da temsil etti.

Sırtında kistle doğan ve ameliyat sırasında sinirlerin alınmasıyla engelli hale gelen Cerit, 5 yıldır basketbol oynadığını söyledi. Rahatsızlığı için sinir nakli gerektiğini belirten milli sporcu, şu aşamada tedavinin mümkün olmadığını belirtti. Doğuştan engelli olduğu için kendini şanslı gördüğünü dile getiren Cerit, "Sakatlığım sonradan olsaydı alışmam zor olacaktı" dedi.

Engelli olmanın bazı olumsuzlukları olduğunu kaydeden Cerit, kendisi gibi olan arkadaşlarına 'kendinizi engelli hissetmeyin' mesajı veriyor ve ekliyor:
"Biz başarıyoruz. Hiç kimse bizim engelli olduğumuzu düşünmesin. Her insan bir engelli adayıdır."

Öğretmen anne ve babasından büyük destek aldığını vurgulayan Cerit, "İlerde sporculuk yaşamım bittiğinde antrenör ya da engelli spor kulübünde yöneticilik yapmak istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 14:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?