3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Milli sporcu kasaplık yapıyor

Balkan Vücut Geliştirme Şampiyonu Ertan Yıldırım, imkansızlıktan dolayı babasının kasap dükkanında çalışıyor.

Maddi sıkıntı yaşadığı için şampiyonalara sağlıklı bir şekilde hazırlanamayan Yıldırım, kendisine ve kendisi gibi sporculara sahip çıkılmasını istiyor.

Balkan Vücut Geliştirme Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönerek Atina'da Türk bayrağını dalgalandıran ve İstiklal Marşı'nı söyleten milli sporcu, hayat mücadelesinde ayakta kalabilmek ve çok sevdiği vücut geliştirme sporuna devam edebilmek için babasının kasap dükkanında çalışıyor. Kendisine sahip çıkılmadığı için babasının yanında çalıştığını ifade eden Ertan Yıldırım, "Vücut geliştirme dalında Türkiye'de 8 kez şampiyon oldum. 1 kez de Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan Balkan Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda Balkan şampiyonu oldum" dedi.

Atina'da gerçekleştirilen şampiyonanın kendisi için çok şey ifade ettiğini belirten Yıldırım, şampiyonaya gitmeden 1 hafta önce Yunanistan'da Türk bayrağının yakıldığını, bu olayın kendisini daha da kamçıladığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Yunanistan'da yapılan Balkan Vücut Geliştirme Şampiyonası öncesi bizi yanına çağırarak, Türk bayrağı hediye etti. Başkan Durak, 'Balkan şampiyonu olun, şanlı Türk bayrağımızı Yunanistan'da dalgalandırın, dileyin benden ne dilerseniz' dedi. 22-24 Nisan 2005 tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen şampiyonada birinci olarak, 1 hafta önce Türk bayrağının yakıldığı yerde Türk bayrağımızı dalgalandırdım. Ayrıca, binlerce kişiye İstiklal Marşımızı söylettirdim. Bu benim için gurur verici."

Milli sporcu, kendisinin Türk bayrağını ve Türk milletini en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, başta Aytaç Durak olmak üzere yetkililerden kendisine ve kendisi gibi sporculara sahip çıkılmasını istedi. Türkiye'de "spor" denilince sadece futbolun akla geldiğini ve ona yatırım yapıldığını, diğer dallardaki sporcuların çok büyük zorluklar yaşadığını ifade eden Ertan Yıldırım, "Biz de Türk oğlu Türküz. Üstelik Türk bayrağını ve milletimizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Ancak yokluk içinde olduğumuz
için, bize kimse sahip çıkmadığı için çok sevdiğimiz sporu yapamaz duruma geldik" diye konuştu.

Başbakan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı'ndan kendisi gibi sporculara destek verilmesini isteyen Yıldırım, "Benim yaptığım spor çok zor ve pahalı bir spor. Ben masraflarımı karşılamak için babamın yanında kasaplık yapıyorum. Aksi takdirde çok sevdiğim sporu bırakmak zorunda kalacağım. Büyükler bize yardım etsin. Kasap dükkanında etleri kaldırarak vücut formumu korumaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 11:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?