4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Milli tenisçi toprağa verildi

Burslu okumak için 4 yıl önce gittiği Amerika'da kanoyla gezinti yaparken gölde boğularak hayatını kaybeden milli tenisçi Sinan Südaş, toprağa verildi.

Adana Tenis Dağcılık Su Sporları Kulübü'ne bağlı olarak, 8 yaşından beri spor yapan Sinan Südaş elde ettiği başarılar nedeniyle 4 yıl önce bir üniversiteden burslu eğitim görme hakkı kazanarak Amerika'ya gitti.

Yaklaşık bir hafta önce New York yakınlarında, gittiği bir doğum günü partisinde gölde kanoyla gezinti yaparken kanonun devrilmesi sonucu boğularak ölen University Of Central Florida öğrencisi Sinan Südaş'ın cenazesi dün havayoluyla Adana'ya getirildi.

Şampiyonalarda kendi yaş gruplarında çeşitli dereceler elde etmesinden dolayı 14 yaşında Milli Takım'a da seçilen ve ABD'deki öğrenimini bu yıl tamamlayacak olan Sinan Südaş'ın cenazesi bugün Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi morgundan alınarak ambulansla Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene, Adana Valisi İlhan Atış ile Sinan Südaş'ın Amerikalı arkadaşları da katıldı.

Törende anne Ayşen Südaş, "Ciğerimin yarısı gitti. O benim balımdı. Anasının koçu o. Allah'ım bize dayanma gücü ver. Oğlum rahmetiyle geldi. Oğlumun bütün arkadaşları burada onu yalnız bırakmadı. Oğluma yakışır bir şekilde onu uğurlayacağım. Tenis turnuvası vardı o turnuvaya geldi" diyerek gözyaşı döktü.
Kız kardeşi Zeynep Südaş da, çiçekler ile süslenmiş tabutun yanına gelerek gözyaşlarına boğuldu. Zeynep'i babası İbrahim Südaş teskin etti.

Ardından Sinan Südaş için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşundan sonra anne Ayşen Südaş çiçeklerle süslenmiş oğlunun fotoğrafını gözyaşları arasında öptü.

Amerika'dan cenaze törenine katılan arkadaşları da duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. Sinan Südaş'ın cenazesi daha sonra Kabasakal Mezarlığına götürüldü. Burada kılınan namazının ardından Südaş'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 11:52:37
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 12:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?