2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Mimar Sinan'a büyük saygısızlık!

Adana'da çevre yolu üzerinde bulunan Mimar Sinan Anıtı üzerine kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından sprey boya ile "Çürüttünüz beni" yazıldı.

Mimar Sinan, ölümünün 420. yıldönümünde yapılan çeşitli etkinliklerle anılırken Adana'da Mimar Sinan Anıtı'na saygısızlık yapıldı. Ziyapaşa Mahallesi Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu yan tarafında bulunan Mimar Sinan Anıtı'nın arkasına boya ile "Çürüttünüz beni" yazısı yazıldı.

Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Bekir Kamışlı ise konuyla ilgili olarak Mimar Sinan Heykelini Adana Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından düzenlenen "Ziyapaşa Mahallesi-Mimar Sinan Parkı Kesimi Kentsel Tasarım Ulusal Projesi" kapsamında yerinin değiştirileceğini söyledi.

Kamışlı, Mimar Sinan'ın manevi olarak hiçbir zaman çürümeyeceğini, 400 yıl önce bugünlere gelen yüzlerce eser bıraktığını kaydetti. Mimar Sinan gibi bir üstadın heykeline çirkin yazılar yazmanın doğru olmadığını belirterek, bu yazılara engel olamadıklarını heykelin daha güvenli bir yere taşınacağını vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 12:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?