4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Mimarlık öğrencileri Kozan'da

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin Mimarlık Mühendislik Fakültelerinde eğitim gören 25 öğrenci, Adana’nın Kozan ilçesini çalışmalar için uygulama mekanı seçti. Öğrenciler, tarihi Manastır Sokak’ta çevre düzenlemesi yapacak.

Bahçeşehir, Dokuz Eylül, Çukurova, Mimar Sinan, Beykent, Erciyes ve Girne Amerikan Üniversiteleri’nden Kozan’a gelen yaklaşık 25 öğrencinin bulunduğu grup Kozan’da Yaverin Konağı üzerinde bulunan Manastır Sokak’taki bu yaz çevre düzenlemesi yapacak.

Gruba eşlik eden Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli, “Kozan’da manastır sokak tarihine yakışır bir şekilde düzenlenecek ve burada çeşitli projeler geliştirilecektir. Bu yaz okulunun Kozan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projelere büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Manastır sokağın düzenlenmesi Kozan’ın tarihi çevresinin iyileştirilmesi için çok önemli bir adım atmaktır. Bu sokağın hem Yaverin Konağı üzerinde bulunması, hem de Kozan Kalesi ikameti üzerinde olması gerçekten Kozan için önemlidir. Ben ve öğrencilerim bizlere bu çalışmalarımızda öncülük eden Kozan Belediyesi’ne yürekten teşekkür ediyoruz. Ayrıca Kozan Belediyesi’ni Tarihi Kentler Birliğinden almış oldukları ödülden dolayı da okulum ve öğrencilerim adına kutluyorum” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 14:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?