4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Minareden domuz gribi uyarısı

MİNAREDEN DOMUZ GRİBİ UYARISI

Adana'da bir imam, minareye çıkarak Cuma Namazı öncesi cemaate "Dikkat, dikkat! Domuz gribi sebebiyle, sağlığınızı korumanız için camiye gelirken şahsi seccade ve tespihinizi getirmeniz rica olunur" diyerek uyarıda bulundu.

İmamın uyarısını duyan bazı vatandaşlar seccade ve tespihleriyle camiye geldi.

Domuz gribinin tüm dünyada ölümlere sebep olması ve Türkiye'de ölü sayısının artması sebebiyle halkın en çok gittiği yerlerde önlemler artıyor. Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat geçtiğimiz günlerde camiye gelen cemaatin namaz kılmaya gelirken sağlığı için yanında seccade ve tespihini getirmesi tavsiyesinde bulunması üzerine bazı imamlar da cemaatini bu konuda uyardı.

Merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'nde bulunan Nezihe Gül Camii imamı Vedat Uşak da minareden anons yaparak cemaatin camiye gelirken kendi seccade ve tespihini getirmelerini istedi. İmam Uşak, minareye çıkarak, "Dikkat, dikkat! Cuma Namazı'nı kılmak için camiye gelecek olan cemaat, domuz gribi sebebiyle, sağlığınız için yanınızda şahsi seccade ve tespihlerinizi getirmeniz rica olunur" diyerek 3 kez anons yaptı.

Uşak, yaptığı açıklamada, domuz gribi sebebiyle bütün vatandaşların hassas olması gerektiğini belirterek, "Müftünün uyarıları neticesinde cemaatin camiye gelirken seccade ve tespihleriyle gelmesi için minareden anons yaptım. Vatandaşları başka şekilde uyaramayacağım için minareden onları domuz gribine karşı uyardım" dedi.

Uşak, domuz gribi sebebiyle halılarda virüs olabileceğini, bu sebeple vatandaşların kendi seccadelerini getirmelerinin hastalığa karşı önlem olabileceğini söyledi.

Camiye gelen cemaatin bazıları uyarıya uyarak seccade ile gelirken bazıları uyarıyı dikkate almadı.

Camiye gelen Yusuf Güven çanta içerisinde seccade ve tesbihini getirerek camiye serdi. Güven, imamın uyarısı üzerine, domuz gribi olmamak için seccade getirdiğini ifade etti. İsmail Okumuş ise domuz gribinden korkmadığını ancak imam uyardığı için seccadesini getirdiğini kaydetti.

Nurettin Uğun ise, "İmam minareden bas bas bağırıyordu. Camiye gelirken seccade ve tespih getirin diyordu. Onun için getirdim. İmam istiyorsa bir bildiği vardır" dedi.

MİNAREDEN DOMUZ GRİBİ UYARISI
MİNAREDEN DOMUZ GRİBİ UYARISI
MİNAREDEN DOMUZ GRİBİ UYARISI
MİNAREDEN DOMUZ GRİBİ UYARISI
MİNAREDEN DOMUZ GRİBİ UYARISI
MİNAREDEN DOMUZ GRİBİ UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 13:01:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 17:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?