4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Minibüsçülerin ceza isyanı!

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 2 yıldır büyük oranda trafik cezalarına maruz kalan toplu taşıma esnafının ruh sağlığının bozulduğunu söyledi.

Sözütek, yaptığı açıklamada, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un da TBMM'ye taşıdığı Adana'da sürücülere yazılan trafik cezalarının, Türkiye ortalamasının iki katından fazla olmasının, bu konuda keyfi ceza yazıldığı yönündeki kuşkularını haklı çıkardığını savundu.

Sözütek, "MHP Adana Milletvekili Tankut'a, toplu taşıma esnafımıza yazılan cezalar ilgili bir gerçeği ortayı çıkarmasından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm dünyayı saran küresel ekonomik krizin içinde boğuştuğumuz şu günlerde, esnafımıza
yazılan en düşük para cezası bile bizleri derinden etkilemekte, sürücülerimizin davranış biçimleri ve ruh sağlığın bozmaktadır" dedi.

Şehir merkezinde hizmet veren toplu taşıma esnafının da zaman zaman hatalar yaptığını ancak her hata da ceza yazmak yerine, ihtar, ikaz ve uyarı da yapılabileceğini söyleyen Sözütek, "Cezaları artırmakla kazalar önlenemez. Kazaları önlemek eğitimden geçer. Bu meselenin en kısa zamanda düzeltileceği ve hoşgörü ortamının yeniden sağlanacağına inancım tamdır. Bunun için başta Valimiz İlhan Atış, Emniyet Müdürümüz Arif Akkale ve Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcımız Erkan Tarancı'dan anlayış bekliyoruz" diye konuştu.

Adana'da 2007 yılında 168 bin 222, 2008 yılında ise 252 bin 242 trafik cezası uygulandığı bunun da Türkiye ortalamasından iki kat fazla olduğu açıklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?