3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Minik Damlagül dinleyenleri büyüledi

Adana'da dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik önlük dağıtımında İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan minik bir öğrenci, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Çoğunlukla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göç eden ailelerin yaşadığı Gülbahçesi Mahallesi'nde bu yıl eğitime açılan Gülbahçesi İlköğretim Okulu'nda, dar gelirli ailelerin okula yeni başlayan çocuklarına BOSSA Ticaret ve Sanayi İşletmeleri A.Ş. tarafından diktirilen mavi önlüklerden dağıtıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen tören, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası"yla okula kazandırılan öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, il genelinde 11 bin 840 öğrenciye önlük dağıtan BOSSA'nın bu yardımının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, eğitime katkılarından dolayı şirket yetkililerine teşekkür etti. Büyükfırat, eğitimin sadece Milli Eğitim'in değil herkesin işi olduğunu belirterek, bu tür yardımların artmasını temenni ettiklerini belirtti.

BOSSA Ticaret ve Sanayi İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Can Piyale de, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Adana il merkezi ve ilçelerinde okula yeni başlayan öğrencilere mavi önlük dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "1951 yılında bu topraklarda doğan BOSSA, yine bu topraklar ile değerlerini bugün olduğu gibi gelecekte de paylaşmaktan gurur duyacaktır" dedi.

Adana Valisi İlhan Atış ise, bütün bu yapılanların çocuklar ve gelecek için olduğunun altını çizerek, "Bu önlükler, Adana'nın medarı iftiharı BOSSA'nın okula başladığınız için sizlere armağanıdır. Bizim sizden tek isteğimiz, okumanız ve başarılı olmanızdır. Gördüğünüz bayrak hepimizin bayrağı, gördüğünüz Atatürk hepimizin Atatürk'ü, gördüğünüz okul hepimizin okuludur. Okulumuz devlete, millete hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Atış ve Genel Müdür Piyale ile diğer protokol üyeleri, bazı öğrencilere önlüklerini giydirdi. Önlük dağıtımının ardından Vali Atış ve beraberindekiler, sınıfları gezdi. Atış, 1-C sınıfında bir sürprizle karşılaştı. Okula henüz yeni başlayan 7 yaşındaki Damlagül Püsküller, İstiklal Marşı'nı ezbere okuyarak Vali Atış ve diğer davetlileri duygulandırdı. Büyük alkış alan minik öğrenciyi Vali Atış, kucaklayarak tebrik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?