29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Minik gazeteciler valiyi terletti

Adana'da ilköğretim okulu öğrencileri, röportaj yaptıkları Vali İlhan Atış ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı sorularıyla terletti.

Seyhan İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencilerinden oluşan 8 minik gazeteci, Vali İlhan Atış ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilli Gülsar ile röportaj yaptı. Önce Vali Atış'ı ziyaret edip röportaj yapan öğrencilerden Elif Özgümüş'ün "Adana'ya geldiğinizde ilk neler dikkatinizi çekti, burada olmaktan memnun musunuz?" sorusuna Vali Atış, "Bu şehirde olmaktan çok mutluyum. Adana'da ilk dikkatimi çeken şey doğa güzelliği oldu" dedi.

Vali Atış, Rıdvan Şakir adlı öğrencinin "Yapmak isteyip de yapamadığınız birşey var mı?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Özel olarak iki şeyi yapmak isterdim. Birincisi müzik aleti kullanabilmek, ikincisi de yelken kullanabilmek. Ama iş hayatımın yoğunluğundan dolayı bu ikisine de çok fazla vakit ayıramadığım için yapamadım. Adana'da yapmak isteyip de yapamadığım iki şey ise Ulubatlı Hasan Mahallesi'ne bir okul yaptırmak. İkincisi ise Adana'yı dışarıya tanıtmak için ekip ve ortamı sağlayamamış olmak. Adana'yı tanıtma açısından yüzde 50 başarılı olduk."
Röportaj sonunda öğrencilere nasihat eden Vali Atış, "İnternet ve televizyon karşısında fazla vakit geçirmeyin. Derslerinize daha fazla çalışın. Sizler bizden daha şanslısınız. Çünkü yeni teknoloji sizlere öğrenmeniz için herşeyi önünüze sunuyor" dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar'ı ziyaret eden öğrenciler, Gülsar'a da sorularıyla zor anlar yaşattı. Gülsar, Mustafa Aydoğan adlı öğrencinin "Adana'nın okul ve öğretmen konusunda eksikleri var mı?" sorusuna, "Adana'da okul sayısı son 3 yılda hemen hemen isteğimiz rakama yaklaştı. Ancak tam istediğimiz rakama hala ulaşamadık. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz" cevabını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 10:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?