4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Minik Kadriye'nin dramı

Adana'da, asgari ücretle geçinen bir ailenin 5 yaşındaki kızı, 6 ay önce aniden konuşma ve yürüme yeteneğini kaybederek yatalak oldu. Doktor doktor gezdikten sonra B12 eksikliği teşhisi konulan minik kıza, kesin teşhis konulması için gen testi yapılması gerekiyor, ancak aile, yurt dışında genetik test yaptıracak para bulamıyor.

Merkez Yüreğir ilçesinde oturan Safiye (26) ve Murat Özer (31) çiftinin iki çocuklarından birisi olan 5 yaşındaki Kadriye Özer, 6 ay önce 5. yaş gününü kutladıktan sonra aniden önce konuşma yeteneğini, daha sonra da yürüme yeteneğini kaybetti. 5. yaş gününü ailesi ve arkadaşlarıyla güle oynaya kutlayan Kadriye Özer, şimdi yatağa mahkum bir halde yaşamak zorunda.

Kızının aniden rahatsızlanmasına ve ilk göz ağrısının gözü önünde her gün erimesine dayanamayan anne Safiye Özer, minik Kadriye'nin yatalak olmadan önce herhangi bir rahatsızlık geçirmediğini belirterek, "Kızım sadece yüksek sesten çok korkuyordu. Bu nedenle psikiyatrise götürdüm. Burada doktor kızımın psikolojik sorunu olduğu için ilaç verdi. Ancak kızım daha sonra kekelemeye başladı. Bu kez de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürdüm. Burada doktorlar tetkikler yaptıktan sonra kızımın epilepsi hastalığına yakalandığını söyledi. Bunun üzerine tedavi başladı. Ama kızım bu kez de hiç konuşamaz ve yürüyemez hale geldi" dedi.

Kızını yürüyemez hale geldikten sonra Ankara Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdüklerini ifade eden Özer, şunları söyledi:  "Kızıma 5 ay boyunca teşhis koyamadılar. Son olarak Hacattepe'de beslenmedeki yetersizlikler sonucu ortaya çıkan B12 vitamini eksikliği teşhisi koydular. Bu hastalık özellikle çocuklarda nörolojik bozukluklara neden oluyormuş. Kızımın vücudu B12 vitaminini üretemediği için dışarıdan B12 vitamini verilmeye başlandı. Ancak kızım hala konuşamıyor ve ayağa kalkamıyor. İğnelerden sonra çok az konuşmaya başladı, ancak 5 yaşında yatalak kaldı."

Kızının hastalığı karşısında doktorların da hayrete düştüğünü belirten Özer, "Kızımın iyileşmesi için doktor doktor gezerek elimizde ne var ne yok sattık. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Sigortası var, ama kızımın bütün filmlerini dışarıdan çektirdik. Çünkü devlet hastanelerinde bir film için en az 2 ay süre veriyorlar. Bu nedenle parasıyla filmlerin hepsini dışarıdan çektirdik. Aylık gelirimizde asgari ücret olduğu için bu sürede eşim arabasını sattı. Son olarak Ankara'ya gittik ve arabanın parası da burada bitti" diye konuştu.

Ankara'da doktorların Kadriye'nin ayağa kalkması için genetik test yapılması gerektiğini söylediğini ifade eden Özer, şöyle devam etti:  "Doktorlar kızımın kurtulması için genetik test yapılması ve kesin teşhisin konulması gerektiğini söylediler. Bu testin de yurt dışında yapılması gerekiyormuş. Bunun için bin euro istiyorlarmış. Ancak bu para sadece kızımın genetik testi için. Bizim yurt dışına gitmemiz, orada konaklamamız falan imkansız. Biz asgari ücretle çalışan bir aileyiz. Kızım gözümün önünde eriyor. Kadriyem benim ilk göz ağrım. Kızımın her gün erimesine dayanamıyorum. Ne olur bize yardım edin."

Safiye Özer, 7 ay önce kızının 5. yaş gününü pasta keserek kutladıklarını, ancak onun şimdi yatalak olmasının kendisi için çok zor bir durum olduğunu, o günkü görüntülere bakarak her gün ağladığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 23:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat özer IP: 88.254.219.xxx Tarih : 8.08.2011 21:42:58

ulaşmak isterseniz arayın:05412066878