2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Minik Öğrenciler ATA'nın evini ziyaret etti

Bilimkent Okulları’nın ilköğretim bölümü öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Atatürk’ün Adana’da kaldığı evi ve Kızılay Kan Merkezi’ni ziyaret etti.

Okulun 2-A, 2-B, 2-C ve 3-B sınıfının yaklaşık 100 öğrencisi, öğretmenler Meral Tekin, Nuray Hüseyin, Nilgün Arabacı ve Müberra Karataş önderliğinde, önce Atatürk’ün Adana’yı ziyaretinde kaldığı eve gitti. Restore edilen evde Atatürk’ün çalışma, dinlenme odası ve toplantı yaptığı salonu gezen minik öğrenciler, evin her köşesinde bulunan Atatürk resimlerini uzun uzun inceledi. Daha sonra topluca Kızılay Kan Merkezi’ne gelen öğrenciler, burada da yetkililerden kan vermenin kişiye ve topluma olan yararlarını dinledi.

Öğretmen Meral Tekin; öğrencilerinin, kitaplar ve kendi anlatımlarının yanısıra bazı konuları da görerek öğrenmelerini istediklerini belirterek, "Görselliğe önem veriyoruz. Eğitim sadece kitaplardakini öğretmekten ibaret değildir. Amacımız çocuklarımızın ülkemize ve topluma iyi birer fert olarak yetişmesidir. Bu gibi etkinliklerimizin amacı görsel eğitime önem vermemizdir. Ayrıca zaman zaman düzenlediğimiz gezilerimizde de öğrencilerimizin arasındaki sosyal dayanışmayı ve kaynaşmayı pekiştiriyoruz" dedi.

adana
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 13:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?