2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Minik Setenay madalya zengini

Adanalı minik yüzme şampiyonu Setenay Körkün Tabakoğlu, 6 ayda kazandığı 6 madalya ile dikkatleri üzerine çekti.

Setenay'ın yüzme sporuna başlama süreci ve yaşadıklarını ABD'li Olimpiyat Şampiyonu Michael Phelps ile neredeyle tıpa tıp aynı olması minik şampiyona olan ilgiyi ve ileriye dönük benzer büyük başarı beklentilerini iyice arttırdı.

Adana Ayas Spor Kulübü'ne bağlı olarak yüzme dersleri alan Setenay Tabakoğlu, Ocak ve Haziran aylarını içine alan altı aylık yüzme yarışmalarında alta madalya alarak, Adana'nın gururu oldu.

Ocak 2008'de ilk yüzme yarışına Adana'da katılan Setenay, 50 metre sırt üstü branşta bronz madalya aldı. Daha sonra ikinci yarışına Antalya'da katılan minik yüzücü, 3'lü 4'lü ve Kış Biatlonu (Koşu-yüzme-koşu) 1. Tur Yıldız E Bayanlar ikincisi oldu. 3'lü 4'lü ve Kış Biatlonu 2. Turuna devam eden Setenay, kulübüne ikincilik getirdi. Gaziantep'teki Ulusal Minikler Kış Yüzme Şampiyonası 4x50 Bayrak yarışmasında birinci olan Setenay, yine Gaziantep'teki 4x50 Serbest Branşta 1. oldu. Son olarak Haziran 2008'de Çukurova Üniversitesi Kazım Kara Zincir yarışmalarına katılan Setenay 3. oldu.

Bu arada Dünya Olimpiyatlarında 8 altın madalya alarak dikkatleri üzerine çeken ABD'li şampiyon yüzücü Michael Phelps ile Türk şampiyon yüzücü Setanay Tabakoğlu'nun aynı yaş dönemlerinde benzer korkuları atlatarak, yüzme sporuna devam ettiği ortaya çıktı.

Amerika'nın Balltimori kentinde doğan ABD'li yüzücü, 5 yaşında yüzmeye başladı. Fakat birkaç ay sonra korkarak, vazgeçti. Adanalı yüzücüde 5 yaşında yüzmeye başladı. İki ay sonra korktu ve bıraktı. ABD'li şampiyon, 11 yaşında yüzmeye geri döndü ve hocaları tarafından eğitilerek, 4 yıl içinde ABD Milli Takımına girmeye hak kazandı. Türk şampiyon, 11 yaşında Ayas Spor Kulübü'nün seçmelerine katıldı. Hocalarının dikkatini çekerek, C sınıfından başlatılmayıp, B sınıfına alındı.

Milli Takıma geçmek için çalışmalarını severek ve sebatla sürdüren minik şampiyon Setenay Körkün Tabakoğlu, "Türkiye'yi İngiltere'de yapılacak Olimpiyatlarda temsil ederek, madalyalarla dönmeyi çok istiyorum. Üç hoca tarafından eğitim alıyoruz. Hocalarımı çok seviyorum. Onlarlar beraber, yüzme hayallerimi gerçekleştireceğim. Bana destek verenlere özellikle babama çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 12:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?