5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Minik Sümeyra direnemedi

Adana’da, okuldaki ant içme törenine yetişmek için üst geçidi kullanmayarak araçların arasından karşıdan karşıya geçmek isterken bir kamyonun altında kalan öğrenci, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

4 Mart 2005 günü Kozanyolu Dadaloğlu Kavşağı’nda meydana gelen kazada, Sümeyra Apak (10) aynı zamanda sınıf arkadaşı olan komşusu Berivan Ereli (10) ile birlikte okula gitmek için evden çıktı. Ant içme törenine geç kaldıklarını fark eden Apak, arkadaşı Berivan’a, "Geç kaldık, üst geçidi kullanmayalım" önerisinde bulundu. İki arkadaştan Sümeyra Apak, karşıdan karşıya geçmek isterken Cevdet Bölükbaşı’nın (32) kullandığı 01 UY 729 plakalı kamyonun altında kaldı.

Kamyonun tekerleklerinin arasında kalan küçük Sümeyra’nın bir ayağı koptu. Olay yeri yakınındaki camide Cuma namazını kılmakta olan baba Yalçın Apak (40), trafik kazası olduğunu öğrenince dışarı çıktı. Baba Yalçın Apak, yerde kanlar içinde yatan kişinin kendi kızı olduğunu görünce şok oldu.

Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Sümeyra Apak, yoğun bakıma alındı. Sümeyra Apak, ertesi gün gece saat 01.00 sıralarında kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sümeyra Apak gözyaşları arasında toprağa verilirken, sınıfında yas vardı. Okul ikincisi olan arkadaşlarının ölümünden dolayı büyük bir üzüntüye boğulan 4-C sınıfı öğrencileri, Sümeyra’nın boş kalan sırasını kırmızı güllerle donattı.

Bir yağ fabrikasında işçi olarak çalışan baba Yalçın Apak, "5 çocuğum var. Sümeyra tek kızımdı. Okumak onun en büyük isteğiydi. Derslerinde çok başarılıydı. Okul ikincisiydi. Kaza sırasında Cuma namazındaydım. Kaza olduğunu ve bir öğrencinin yaralandığını duyunca, benim de iki çocuğum okuduğu için hemen dışarıya çıktım. Yerde yatan kişinin kızım olduğunu görünce yıkıldım. Ne yapacağımı şaşırdım. Hemen hastaneye kaldırdık ama kurtarılamadı" dedi.

Bu arada Sümeyra’nın ölümüne rağmen kazanın meydana geldiği Dadaloğlu Kavşağı’nda öğrencilerin hala üst geçidi kullanmaması dikkati çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 14:28:12
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 14:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?