4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Minik Vali gelecek için umut verdi!

Adana Valisi İlhan Atış'ın makam koltuğuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilköğretim öğrencisi oturdu.

Adana Valisi Atış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu 6-B sınıfı öğrencisi Eren Kaplan valinin makamına oturdu. Kaplan makam koltuğuna oturduktan sonra yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğu için 1 günlüğüne valilik koltuğuna oturduğunu belirterek, "23 Nisan 1920 yılında egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait oluşunun ardından 89 yıl geçti. Yarın bu bayramı hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlayacağız" dedi.

Yeni Adana Valisi olarak bir Adanalı gibi düşünerek sorunlara böyle yaklaşacağına dikkat çeten Kaplan şunları kaydetti:
"Adana'nın en büyük sorunu kentleşme. Kent çok fazla göç aldığı için güneyi ile kuzeyi arasında çok büyük bir fark var. Şehre kuşbakışı bakıldığı zaman kuzey şehir gibi güney ise hep gecekondu. Bunun önlenmesi lazım. Ayrıca okullarda 40-45 kişi aynı sınıfta ders görüyor. Bu oranın 25'e indirilmesi lazım. Bu rakam düşmediği takdirde öğrencinin verimli eğitim alması mümkün değil. Öğretmenin anlattığı ders boşa gidiyor. Bunun mutlaka önüne geçilmesi gerekiyor."
Kaplan daha sonra milli eğitim müdürü ve kaymakamları arayarak bilgi alıp, şehrin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Adana Valisi İlhan Atış ise Türkiye için 23 Nisan gününün çok önemli olduğunu, dünyada hala parlamenter sisteme geçmemiş ülke olduğunu ancak Türkiye'nin 89 yıl önce bu sisteme geçtiğini, Ulu Önder Atatürk'ün de bugünü çocuklara bayram olarak hediye ettiğini söyledi.

Atış, Adana'da 439 bin öğrenci, 17 bin öğretmen olduğunu, bazı okullarda derslik sorunu yaşandığını, 2 bin 600 derslik yapıldığı zaman sorunu çözüleceğini ifade ederek, "Ancak sorun plansız yapılan okullardan da kaynaklanıyor. Bazı liseler ilköğretime çevrildiği zaman sorunda çözülebilir. Bunun için mücadele veriyoruz" diye konuştu.

Atış, Kaplan'da çok büyük bir ışık gördüğünü kendine güvenin olmasının çok sevindirici olduğunu vurgulayarak, 20 yıl sonra onun vali koltuğunda olabileceğini sözlerine ekledi.

Atış, konuşmasının ardından Kaplan'a çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 22:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?