4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Minikler fahri polis oldu

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ FAHRİ POLİS OLDU

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan projede ilçe genelinde bulunan anaokullarındaki çocuklara ‘Çocuk Polis Kimliği’ verildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinde bulunan 25 anaokulundaki 2 bin öğrenciye çocuk polis kimliği dağıtılarak ‘fahri çocuk polis’ ilan edildi.

Sakarya İlköğretim Okulu’ndaki programda, minik polislere Türk bayrağı dağıtıldı, trafik konusunu içeren çizgi film izletildi ve çeşitli hediyeler verildi. Ceyhan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Filiz, ”Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimizin başlattığı proje ile çocuklarımıza polisliği sevdirmeyi ve sorumlu birer vatandaş olarak yetişmelerine yardımcı olmayı hedefledik. Kendilerine dağıttığımız kimliklerin üzerlerinde kendi resimleri, isimleri, dikkat etmeleri gereken kurallar ve öğütler bulunmaktadır” dedi.

Serdar Filiz, çocuklara kimliklerinin verirken nasihat etmeyi de unutmadı. Özellikle servislere inip binerken, kaldırımda yürürken trafik kurallarına uymaları gerektiğini belirten Filiz, şüpheli gördükleri durumları ise önce büyüklerine gerek görülmesi durumunda ise 155 polis hattına bildirmeleri gerektiğini söyledi.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ FAHRİ POLİS OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 16:42:00
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 17:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?