4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Miras kavgası can aldı

MİRAS KAVGASINDA AĞABEYİNİ ÖLDÜRDÜ, YEĞENİNİ YARALADI

Adana'da bir kişi miras yüzünden çıkan kavgada pompalı tüfekle ağabeyini öldürdü, 15 yaşındaki yeğenini de yaraladı. Zanlı gözaltına alınırken, küçük çocuğun kız kardeşini korumak isterken yaralandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah 07.00 sıralarında Merhem Akif Ersoy Mahallesi 3154. Sokak'taki 15 numaralı evde meydana geldi. İddiaya göre, evin alt katında oturan Arif M. (40) ile üst katta oturan kardeşi Ali M. (28) arasında uzun süreden beri devam eden miras tartışması, bugün kavgaya dönüştü. Ali M.'nin teras ve çatı yapmasına sinirlenen ağabey Arif M., yanına keser alarak kardeşinin yanına çıktı. Zekeriya M. (15) ve kardeşi Cansu M. de babasının ve amcasının kavga etmesi üzerine üst kata çıktı.

Arif M., oğlu Zekeriya'nın, "Yapma baba" bağırışları arasında kardeşine saldırdı. Kavgada pompalı tüfeğini alan Ali M. ise ağabeyine ateş etti. Öfkesine hakim olamayan Ali M.,daha sonra silahını 10 yaşındaki yeğeni Cansu M.'ye doğrulttu. Bu sırada kardeşine sarılarak siper olmak isteyen Zekeriya M., amcasının silahından çıkan kurşunların hedefi oldu. Silah sesleriyle uyanarak sokağa çıkan mahalle sakinleri, yaralı olarak merdivenlerden inen Zekeriya ile evin bahçesinde karşılaştı. Arif M. olay yerindehayatını kaybederken, ağır yaralanan oğlu Zekeriya M. Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 4'ü sırtına olmak üzere vücuduna 5 adet kurşun bilye isabet eden küçük Zekeriya'nın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Korkunç bir cinayete tanıklık eden Cansu ise yakınları tarafından teslim alınarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kaçmaya çalışan zanlı Ali M., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, çıkışta basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi. Zanlı daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, zanlının eşini de gözaltına aldı.

Bu arada, Arif M.'nin 5 yıl önce eşinden ayrıldığı ve 2 çocuğuyla birlikte yaşadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

MİRAS KAVGASINDA AĞABEYİNİ ÖLDÜRDÜ, YEĞENİNİ YARALADI
MİRAS KAVGASINDA AĞABEYİNİ ÖLDÜRDÜ, YEĞENİNİ YARALADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 11:07:04
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 13:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?